Hlavní obsah

Výstava o Bowiem se setkala s obrovským zájmem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava "David Bowie is", která proběhne od 23. března do 11. srpna v londýnském Victoria & Albert Museum, boří rekordy. Před zahájením se prodalo už 50 000 lístků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výstava věnovaná Davidu Bowiemu trhá rekordyVideo: Reuters

 
Článek

Šestašedesátiletý David Bowie je v Británii mnohem populárnější než v ČR. Výstava je také dobře načasovaná, protože začíná hned po vydání nového alba The Next Day, které sklidilo velmi dobré recenze a už je na prvním místě v britské albové hitparádě.

Kurátorka Victoria Broacke uvedla: "On je kulturní entita, pronikl do naší kultury na tolika úrovních a my sledujeme hlavně jeho inspiraci, umělecký proces a jeho dopad."

Výstava přibližuje asi tři stovky objektů, včetně jeho proslulých ulítlých kostýmů, které mu pomohly vytvořit kolem sebe auru tajemna. Mezi nimi vynikají třeba obleky od japonského designéra Kansaie Yamamota (pro turné Aladdin Sane z roku 1973) nebo kostým Natashi Korniloffové ze známého videoklipu Ashes to Ashes. Samozřejmě nechybí kostýmy Ziggyho Stardusta.

Kromě toho mohou návštěvníci vidět třeba videa z koncertů a také pantomimickou show Davida Bowieho, kterou vymyslel v roce 1969 a upozorňuje v ní na odvrácenou stránku mediální slávy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám