Hlavní obsah

Hynek Toman už má nové Support Lesbiens

Právo, Jaroslav Špulák

Na konci loňského roku ohlásila tehdejší sestava skupiny Support Lesbiens rozchod. Kytarista a spoluzakladatel skupiny Hynek Toman zůstal sám, další čtyři členové kapely odešli a založili novou formaci Portless. Toman nyní odtajnil novou sestavu své kapely.

Foto: archív kapely

Noví Support Lesbiens

Článek

Kromě něho ji budou tvořit zpěvák Czenda, jenž hrál ve formaci Post-It, baskytarista Filip Fendrych a bubeník Radek „Rae“ Tomášek, oba členové současné sestavy skupiny Clou, a klávesový hráč Jan Andr.

„Řada lidí očekávala, že se pro záchranu kapely pokusím sestavit nějaký all stars team. Ale proč? Nejde přece o hvězdná jména, ale o lidi jako takové a o chemii mezi nimi. Proto jsem se rozhlížel po muzikantech mezi kamarády,“ vysvětlil Toman.

Dodal také, že naživo se nová sestava poprvé představí 25. května ve Velkém Meziříčí na charitativní akci Muzikanti dětem.

„Budeme hrát samozřejmě hity Support Lesbiens, které v dubnu doplníme o nový singl. Celé album plánujeme vydat po skončení festivalové sezóny na konci října a k němu uspořádáme tři koncertní křty, v Brně, Ostravě a Praze. Pražský křest už je v tuto chvíli potvrzen na 4. prosince do Paláce Akropolis. Menší turné bychom si rádi dali na jaře příštího roku,“ uzavřel Toman.

Skupina Support Lesbiens vznikla v roce 1992 v Praze. V prvním období své existence vydala dvě alba a v roce 1996 se rozešla. Na pódia se pak vrátila o čtyři roky později. Její dosud poslední studiové album Homobot vyšlo v roce 2011.

Reklama

Výběr článků

Načítám