Hlavní obsah

Filmové premiéry: Martin a Venuše, Mocný vládce Oz a Nepoužitelní

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová česká komedie o rodičích a dětech se jmenuje Martin a Venuše, hlavní roli ve filmu Mocný vládce Oz hraje James Franco a Nepoužitelní je o protikladné dvojici policajtů, jedním z nich je Omar Sy.

Upoutávka na film Martin a VenušeVideo: Movie

 
Článek

Martin a Venuše

Foto: Bioscop

Filmové premiéry

O tom, jak to doma vypadá, když máma nechá na měsíc tátu s třemi caparty doma, aby hospodařili samostatně, zatímco ona se bude věnovat malování a hlavně sama sobě, vypráví nová česká filmová komedie Martin a Venuše.

Jednou ze zajímavostí je, že ač v ní děti předškolního věku hrají velmi podstatné role, scénář napsaly podle původního námětu Jana Prušinovského studentky pražské FAMU Kristína Dufková a Andrea Jarošová, které samy děti ještě nemají.

Film o filmu Martin a VenušeVideo: Bioscop

Martin a Venuše, ČR 2013, komedie, 102 min., režie: Jiří Chlumský, hrají: Marek Taclík, Kristina Boková, Zuzana Stivínová, Tomáš Hanák, Tomáš Matonoha, David Kraus, Věra Křesadlová-Formanová a další ….

Mocný vládce Oz

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Druhořadý cirkusový kouzelník Oscar Diggs je jednoho dne v horkovzdušném balónu vtažen do tornáda a přistane v kouzelné zemi Oz. Nejdřív je přesvědčen, že to je velká životní výhra, ale pak potká tři čarodějky, a ty mají podezření, že není tím mocným čarodějem, kterého všichni očekávají.

Upoutávka na film Mocný vládce Oz (v kinech od 7.3. 2013)Video: Falcon

Oscar se zaplete do problémů, kterým čelí země Oz a její obyvatelé. Chce dokázat velké věci, přitom zprvu mu jde jenom o peníze, moc a bohatství. Na konci filmu zjišťuje, že v životě záleží na lásce a přátelství.

Mocný vládce Oz, USA 2013, 125 min., režie: Sam Raimi, hrají: James Franco, Mila Kunisová, Rachel Weiszová, Michelle Williamsová, Zach Braff a další...

Nepoužitelní

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Francouzský herec Omar Sy se vyhoupl k hvězdné slávě loňským filmem Nedotknutelní, kde hrál ošetřovatele nepohyblivého bohatého muže. Nyní ho vidíme v dalším filmu o dvou parťácích jiného původu a barvy pleti. Jsou to policisté, kteří vyšetřují smrt manželky vlivného šéfa Národní unie zaměstnavatelů.

Upoutávka na film Nepoužitelní (v kinech od 7.3. 2013)Video: Aerofilms

Přitom François Monge, kapitán slavné pařížské kriminálky, je v tvrdé předměstské realitě stejně nepoužitelný jako jeho předměstský kolega Ousmane Diakité ve vyšší společnosti naleštěných pařížských salónů.

Nepoužitelní, Francie 2012, komedie, 96 min, režie: David Charhon, hrají: Omar Sy, Laurent Lafitte, Sabrina Ouazani, Youssef Hajdi, Lionel Abelanski a další...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám