Hlavní obsah

Nevinné lži, další Gympl, Cesty i Ordinace

Právo, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro nepřináší televizním divákům žádný převrat. Stále platí, že vlastní tvorba je doménou zejména České televize, která nabídne nový seriál i cyklus nedělních filmů a pokračuje se seriálem Vyprávěj. Komerční stanice jen navazují na běžící nebo už známé projekty, a to nejen v hrané, ale i zábavní tvorbě. Pouze Prima přichází od začátku března s novou talk show Bolka Polívky.

Foto: Foto ČT – Dagmar Vyhnálková

Anna Geislerová si zahrála se sestrou Ester ve filmu režisérky Alice Nellis, který je součástí cyklu Nevinné lži.

Článek

Krimiseriál Policajti z centra s Filipem Blažkem v hlavní roli, který začíná vysílat ČT 1, vrací na obrazovku v nezvyklé míře slovenštinu. Tým detektivů sídlí sice v centru české metropole, ale často řeší závažné zločiny mezi Prahou a Bratislavou, a tak se vedle českých herců víc než sporadicky objevují i jejich slovenští kolegové. V každém ze čtrnácti dílů se řeší a uzavře jeden případ: nájemná vražda, útěk zatčeného podnikatele, sériové vraždy devianta, fingované vloupání nebo záhadné zmizení důkazů o policejní korupci.

Nedělní cyklus celovečerních filmů Nevinné lži, za nímž stojí kreativní producentka Tereza Vrabelová, nabídne od 24. února celkem osm komorních snímků od pěti režisérů. Příběhy různých žánrů včetně černé i romantické komedie nebo psychologického filmu vycházejí ze společného principu: malé nevinné lži provázejí život každého z nás, ale někdy si jimi můžeme převrátit život vzhůru nohama.

Například Anna Geislerová ztvární ve filmu Alice Nellis pětatřicetiletou úspěšnou ženu, která se necítí být připravená na mateřství, ale nedokáže ani sama sobě říct proč, a tak radši udržuje zdání, že touží otěhotnět, a potají bere antikoncepci. V dalším příběhu se čtyřicetiletý novinář vydává za sedmnáctiletou dívku, jejíž blog a kniha se stanou fenoménem mezi teenagery. Jenže z recese se nakonec stane velká mediální hra, které hrdina sám podlehne. Následující snímky vyprávějí třeba o muži, který se na stará kolena konečně zamiloval, nebo o lesbických rodinách, které si myslely, že muže nepotřebují.

Na Nově bude pokračovat podzimní seriálová novinka Gympl s (r)učením omezeným, i když druhá řada se bude muset obejít bez Libuše Šafránkové, která prý bude točit film. Přijdou však noví herci, například Dana Batulková v roli nové ředitelky Ireny Nerudové, Jan Šťastný jako nový chemikář Ctirad Volejník nebo Jan Révai jako namyšlený tělocvikář.

Foto: Prima

Bolek Polívka

„Snažíme se, aby další řada byla ještě zábavnější než první,“ slibuje producentka Lenka Hornová. Včera Nova odstartovala další řadu Ordinace v růžové zahradě 2 a svoje stálé místo mají v programu i Ulice a sitkom Helena. Ze zábavných pořadů sází nejvíc na SuperStar, jejíž další inovovaná podoba s novými prvky reality show se začne vysílat v únoru.

Také Prima jen navazuje na už rozjeté projekty: od pondělí začíná vysílat další řadu seriálu Cesty domů, kam se po přestávce vrátí postava Miluše Šplechtové a přijde i nová dvojice: Lenka Vlasáková jako onkoložka a Filip Blažek coby policista – jak sám říká, „záporná postava, za což jsem rád“, ale režisér Jiří Adamec dodává, že se časem ukáže, že všechno je tak trochu jinak. Nová řada by prý měla přinést hlavně spoustu emocí. „Když točíme, je ticho jako v hrobě, tak silné okamžiky to jsou,“ dodává režisér.

Ze zábavných pořadů si Prima nejvíc považuje nové talk show Polívka na víně, v níž se bude scházet se zajímavými osobnostmi Bolek Polívka. Režisér Zdeněk Zelenka slibuje, že u nového sobotního pořadu se budou diváci dobře bavit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám