Hlavní obsah

Filmové premiéry: Lincoln, Sunset Blvd, Nadějné vyhlídky a Mládeži nepřístupno

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvýznamnější premiérou týdne je novinka Stevena Spielberga Lincoln, nominovaná ve 12 kategoriích na Oscara. Projekt 100 startuje jedním z nejlepších filmů všech dob, Sunset Blvd Billyho Wildera z roku 1950. Nadějné vyhlídky natočil podle literární předlohy Charlese Dickense britský režisér Mike Newell. Povídkový film Mládeži nepřístupno je plný hvězd.

Upoutávka na film LincolnVideo: Bontonfilm

 
Článek

Lincoln

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

V posledních čtyřech měsících života amerického prezidenta se odehrává novinka Stevena Spielberga, která je především obrazem jeho politického úsilí prosadit v Senátu 13. dodatek americké ústavy o zrušení otroctví. Filmu vévodí Daniel Day-Lewis v titulní roli.

Lincoln, USA 2012, 150 min., režie: Steven Spielberg, hrají: Daniel Day-Lewis, Sally Fieldová, Tommy Lee Jones a další.

Sunset Blvd

Foto: AČFK

Filmové premiéry

Film, který je považován za vůbec nejslavnější portrét Hollywoodu, je příběhem druhořadého scenáristy Joea Gillise a zapomenuté hvězdy němého filmu Normy Desmondové, kteří bez skrupulí využívají jeden druhého k naplnění svých ambicí.  Film byl nominován na 13 Oscarů, ale získal jen tři – za nejlepší scénář, výpravu a hudbu. V roce 1989 ho Kongresová knihovna označila za jedno z 25 přelomových děl americké kinematografie.

Upoutávka na film Sunset Blvd Video: AČFK

Sunset Blvd, USA 1950, režie: Billy Wilder, hrají: Gloria Swansonová, William Holden, Erich von Stroheim a další.

Nadějné vyhlídky

Foto: Bioscop

Filmové premiéry

Jedenáctiletý Pip je sirotek z chudých poměrů. Aby si vydělal na živobytí, začne pracovat u velmi bohaté slečny Havishamové, excentrické a podivínské staré panny. Pip má za úkol dělat společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle, do níž se nešťastně zamiluje. O deset let později Pipovi neznámý dobrodinec odkáže velké množství peněz. Rozmařilý život ve velkoměstě změní mladíka v povýšeného snoba. Znovu se uchází o Estellu. Ale pravda o jeho dobrodinci může zničit vše, na čem mu záleží…

Upoutávka na film Nadějné vyhlídkyVideo: Bioscop

Nadějné vyhlídky, USA/VB 2012, 128 min., režie: Mike Newell, hrají: Ralph Fiennes, Helena Bonham Carterová, Jeremy Irvine a další.

Mládeži nepřístupno

Foto: HCE

Filmové premiéry

Povídkový film devíti režisérů přivádí na plátno největší hollywoodské hvězdy v neobvyklých rolích. Uvidíte, jak se dokáží odvázat Uma Thurmanová, Kate Winsletová, Hugh Jackman a mnozí další.

Upoutávka na film Mládeži nepřístupnoVideo: HCE

Mládeži nepřístupno, USA 2013, 98 min., režie: Elizabeth Banksová, Steven Brill, Steve Carr, Rusty Cundieff, James Duffy, Griffin Dunne, Peter Farrelly, Patrik Forsberg, James Gunn, Bob Odenkirk, Brett Ratner, Jonathan van Tulleken, hrají: Kate Winsletová, Hugh Jackman, Halle Berryová, Naomi Wattsová, Richard Gere, Elizabeth Banksová, Uma Thurmanová nebo Gerard Butler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám