Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mistr, Hon, Carmen, Snížek, bílý kožíšek, Babycall a Vražedná hra

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin vstupuje film Paula Thomase Andersona Mistr, který má na kontě tři nominace na Zlatý glóbus. Dánské drama Hon patří k nejlepším snímkům loňského roku a Mads Mikkelsen dostal za ztvárnění hlavní role Cenu za nejlepší herecký výkon na festivalu v Cannes. Režisér F. A. Brabec natočil záznam úspěšného muzikálu Carmen s Lucií Bílou v hlavní roli. Snížek, bílý kožíšek je animovaný film pro děti. Noomi Rapaceová hraje hlavní hrdinku norského hororu Babycall. Hlavní postavou akčního thrilleru Vražedná hra je detektiv a soudní psycholog Alex Cross.

Upoutávka na film MistrVideo: Aerofilms

 
Článek

Mistr

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

V Americe krátce po skončení druhé světové války se odehrává novinka Paula Thomase Andersona. Vojáci po návratu z fronty bojují se svými poválečnými traumaty. Jedním z nich je i Freddie Quell, který se marně pokouší notnými dávkami vlastnoručně namíchaného alkoholu ovládnout svoje běsy. Shodou náhod se setká s charismatickým Lancasterem Doddem, který je právě se svou ženou a skupinou věrných na cestě do New Yorku, kde hodlá představit nové učení.

Mistr, USA 2012, drama, 144 min., režie: Paul Thomas Anderson, hrají: Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adamsová, Laura Dernová, Lena Endre a další.

Hon

Foto: Cinemart

Filmové premiéry

Strhující drama učitele v mateřské škole, který je neprávem obviněn ze sexuálního obtěžování malé holčičky, nastoluje řadu otázek týkajících se (ne)viny, pomluv, vztahů v prostředí, kde každý každého zná. Nařčený Lukas musí uhájit svou čest a v kolektivní štvanici i holý život...

Upoutávka na film HonVideo: CinemArt

Hon, Dánsko 2012, 111 min., režie: Thomas Vinterberg, hrají: Mads Mikkelsen, Bo Larsen, Annika Wedderkoppová a další.

Carmen

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Muzikálová Carmen je hvězdou cirkusu, který přijíždí do přímořského španělského města zrovna v době zásnub starostovy dcery Kataríny s policistou Josém Riverou. Oba jsou charakterově čistí až naivní, což se rozhodně nedá říci o mafiánském starostovi Mendozovi a jeho hlavním pomocníkovi, policejním kapitánu Zunigovi…

Upoutávka na film CarmenVideo: falcon

Carmen, ČR 2012, muzikál, 126 min., režie: F. A. Brabec, hrají a zpívají: Lucie Bílá, Peter Strenáčik, Václav Bárta, Pavla Břínková, Jiří Korn a další.

Snížek, bílý kožíšek

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Malý gorilí sameček Snížek je jiný než ostatní: jeho sněhově bílý kožíšek ho odlišoval od tlupy goril, už když se narodil v hluboké džungli. Nyní žije daleko od svého domova, v Barceloně, kde je pro návštěvníky tou největší senzací. Jenže ostatní gorily ho kvůli jeho jiné barvě odhánějí. Snížek chce utéct a tajně navštívit mocnou čarodějku z cirkusu, která by mu mohla splnit jeho největší přání: být jako ostatní, stát se obyčejnou gorilou…

Upoutávka na film Snížek, bílý kožíšekVideo: Intersonic

Snížek, bílý kožíšek, Španělsko 2011, 90 min., animovaný, režie: Andrés G. Schaer, hrají: Elsa Pataky, Pere Ponce, Carlos Latre.

Babycall

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Noomi Rapaceová, která zazářila v roli Lisbeth Salander v trojdílné televizní adaptaci sbírky novel švédského novináře Stiega Larssona Milénium, hraje matku 8letého syna Anderse. Společně utečou od násilnického otce a manžela, ale ze strachu, že je najde, Anna svému synovi dá do pokoje vysílačku, aby si i v noci byla jistá, že je v pořádku. Z malého přístroje se však začnou ozývat zvláštní neidentifikovatelné zvuky.

Upoutávka na film BabycallVideo: Film Europe

Babycall, Norsko 2011, 96 min., horor, režie: Pal Sletaune, hrají: Noomi Rapaceová, Kristoffer Joner, Vetle Qvenild Werring, Henrik Rafaelsen a další.

Vražedná hra

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Detektiv a soudní psycholog Alex Cross známý z knižní série Jamese Pattersona se vydává po stopě sériového vraha. V napínavé hře na kočku a myš se Cross ocitne až na hranici morálních zásad a psychických možností.

Upoutávka na film Vražedná hraVideo: Bontonfilm

Vražedná hra, USA 2012, 101 min., thriller, režie: Rob Cohen, hrají: Tyler Perry, Matthew Fox, Jean Reno, Rachel Nichols, Chad Lindberg a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám