Hlavní obsah

Ewan McGregor nevyloučil pokračování Trainspottingu

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Ewan McGregor byl vždy velmi zdrženlivý k myšlence pokračování slavného britského filmu Trainspotting. Pro magazín Daily Record se však minulý týden vyjádřil v tom smyslu, že mu šlo jen o kvalitní scénář.

Foto: Věra Míšková, Právo

Ewan McGregor

Článek

Irvine Welsh napsal Porno, které na Trainspotting navazuje, v roce 2002. Mnozí doufali, že příběh hned zfilmují, ale nestalo se tak. Samotný McGregor byl prý vždy proti tomu, neboť se domníval, že by to byla ostuda. Ostatní herci z Trainspottingu jako Jonny Lee Miller a Robert Carlyle už to tak rezolutně nevylučovali.

Ukázalo se, že ve skutečnosti ani McGregor není proti myšlence pokračování. Jen se velmi obával, že bude horší než “jednička”. Jednačtyřicetiletý herec doslova prohlásil, že jen chtěl vidět pořádný scénář: “Pořád jsem na to čekal a nikdy mi ho neposlali.”

“V minulosti jsem vždy říkal, že bych neudělal nic, co by poškodilo pověst Trainspottingu, nechtěl jsem dělat špatné pokračování. Ale současně bych si to vždy přečetl, kdyby mi to poslali."

Kult devadesátých let

Herec je v současnosti stále velmi populární. Dobře je hodnoceno jeho poslední drama Nic nás nerozdělí a před ním natočil rovněž úspěšný film Lov lososů v Jemenu, za který byl nominován na Zlatý glóbus. Žije s manželkou v Los Angeles, ale každý rok navštěvuje rodné Skotsko.

Trainspotting natočil v roce 1996 režisér Danny Boyle. Dodnes je považován za kultovní film a pro mnohé je i symbolem celých devadesátých let.

Reklama

Výběr článků

Načítám