Hlavní obsah

Dan Bárta natáčí novou desku a vystoupí s The Tap Tap

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Dan Bárta právě natáčí novou studiovou desku a vystoupí spolu s The Tap Tap, Xindlem X, Matějem Ruppertem, Davidem Kollerem, Olympikem, Michalem Pavlíčkem, Zdeňkem Svěrákem a dalšími na koncertě Karel na Hrad, který se koná pro veřejnost zdarma 9. ledna od 17 hodin na Náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. Osobnosti se rozhodly hudbou podpořit kandidaturu Karla Schwarzenberga na prezidenta.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Dan Bárta

Článek

Co zazpíváte na koncertě 9. ledna?

Budu zpívat s Tap Tap Řidiče autobusu a s Robertem Balzarem Beating Around the Bush a Dech. Vzhledem k tomu, že jsem oficiálně člověkem, který podporuje kandidaturu Karla Schwarzenberga na prezidenta, tohle by měl být takový vrchol kampaně.

Nebojíte se, že si tím uškodíte?

Ani ne, protože tohle je první přímá volba a společností to hýbe. A vzhledem k tomu rozdělení moci po komunálních volbách se spousta lidí aktivizuje. Já si upřímně myslím, že Karel Schwarzenberg je nejlepší kandidát. Myslím, že mě každý pochopí. Lidi by měli být aktivnější.

Zapojujete se do politiky poprvé?

Zúčastnil jsem se jen iniciativy Vyměňte politiky, ale konkrétně jsem se dosud k nikomu nehlásil.

Na čem pracujete ve studiu?

Vrátili jsme se k původní sestavě Illustratosphere. Zavolali jsme Míru Chyšku a právě teď jsme na desce začali pracovat.

A jak funguje J.A.R.?

Skupina funguje normálně, 12. ledna hrajeme v Liberci. Novou desku budeme dělat, ale spíše až příští rok.

Plánujete zase nějakou zajímavou cestu po světě?

Pojedu do Indonésie, spíše jen na dovolenou. Byl jsem na Borneu, začal jsem pracovat na vážkách Francouzské Guayany. Předpokládám, že knížka by se z toho mohla povést.

Reklama

Výběr článků

Načítám