Hlavní obsah

Black Sabbath vyjedou na turné, slíbil Iommi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí tomu už nevěří, ale kytarista Tony Iommi opět prohlásil, že kultovní sestava Black Sabbath pojede v roce 2013 na turné. Přesto, že vztahy v kapele nejsou ideální a Iommi se dlouhodobě potýká s rakovinou.

Foto: DAVID MCNEW, Reuters

Kapela Black Sabbath, zleva Bill Ward, Ozzy Osbourne, Geezer Butler a Tony Iommi

Článek

Kytarista napsal na svých internetových stránkách, že děkuje fanouškům za podporu, a že se těší, až v roce 2013 vyjede na turné.

"To byl rok! Určitě ne takový, jaký jsem očekával. Díky všem za masivní pomoc a podporu, bylo to velmi povzbuzující. Pořád pracuju na albu a dokázal jsem odehrát tři koncerty, což není špatné vzhledem k tomu, co jsem se dozvěděl před rokem. Těším se na příští rok, až uvidím, co řeknete na desku, a budeme co nejvíc koncertovat."

Album v dubnu

Black Sabbath jsou prý uprostřed práce na novém řadovém albu. Mělo by vyjít v dubnu 2013 a obsahovat patnáct nových skladeb.

Zatím bylo ohlášeno, že se mají objevit na koncertech v Austrálii, na Novém Zélandu a v Japonsku. Zjevně chtějí hrát mnohem více, ale současně je klasická sestava značně nestabilní.

Bubeník Bill Ward třeba na jaře uvedl, že se letos v létě nezúčastní koncertů Black Sabbath, protože by se musel střídat ještě s jiným bubeníkem.

"Opravdu jsem toužil zahrát si s kapelou a je mi velmi líto, že to dopadlo takhle... Obzvlášť jsem se těšil, že si zahraju vedle Tonyho Iommiho poté, co prošel léčbou. Chtěl jsem, aby se to uskutečnilo."

Iommi prošel na jaře chemoterapií. Pořád hraje a zdá se, že se cítí poměrně dobře, přesto zrušil řadu vystoupení. Plánovaný koncert Black Sabbath v Praze (6. června) se musel změnit na "Ozzy Osbourne and Friends".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám