Hlavní obsah

Zemřel bývalý šéf Českého rozhlasu Václav Kasík

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík, který působil ve funkci deset let, zemřel v noci na středu ve věku 65 let. Oznámila to Česká televize.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Kasík

Článek

Václav Kasík byl od července 1999 generálním ředitelem Českého rozhlasu. Odvolán byl v červenci 2009.

Odvolání předcházela důvodová zpráva, kde radní Kasíkovi vyčítali problémy v oblasti hospodářské, zejména překročení rozpočtu rekonstrukce budovy v pražské Vinohradské ulici o 100 miliónů korun, anebo závažné porušení mandatorní smlouvy s právníkem, který prodával rekreační sídlo ČRo v Peci pod Sněžkou.

Foto: Petr Horník, Právo

Rada Českého rozhlasu odvolala ředitele ČRo Václava Kasíka (vlevo).

Za Kasíkova vedení prošla vinohradská budova rozsáhlou rekonstrukcí. Velkou pozornost vyvolala i nová podoba vysílání stanice ČRo 1 Radiožurnál, se kterou přišla Barbora Tachecí. Kasík, který novou ředitelku vybral a zpočátku za ní stál, ji nakonec odvolal.

V květnu 2010 ministr kultury Václav Riedlbauch jmenoval Kasíka do čela České filharmonie. Proti němu se ale ostře postavili hudebníci, kteří dokonce na protest proti novému šéfovi neodehráli koncert. V srpnu téhož roku Kasík raději rezignoval.

Foto: Petr Horník, Právo

Odvolaný ředitel ČRo Václav Kasík

Václav Kasík vystudoval původně ČVUT a nedokončil studia sociologie na FF UK. Byl aktivním muzikantem, působil jako klávesista Country beatu Jiřího Brabce, doprovázel i Evu Pilarovou a Hanu Zagorovou. Do Československého rozhlasu nastoupil v 80. letech jako externí redaktor. Po revoluci také podnikal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám