Hlavní obsah

Rolling Stones po pěti letech zahájili šňůru koncertů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární rocková skupina Rolling Stones se po pěti letech vrátila na scénu a dokázala, že přes vysoký věk svých členů nepatří do starého železa. Shodují se na tom komentáře k nedělnímu koncertu skupiny v Londýně, kterým zahájila šňůru na oslavu 50. výročí své existence. Přítomným 20 000 lidem v londýnské 02 aréně "stouni" hráli přes dvě hodiny.

Foto: Joel Ryan, ČTK/AP

Mick Jagger v londýnské O2 aréně

Článek

Rolling Stones vystoupili za plné účasti všech členů, jimiž jsou Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood. Poprvé po 20 letech se k nim na pódiu přidal i původní bubeník bandu Bill Wyman.

Skupina přichystala staré písně jako I Wanna Be Your Man, Gimme Shelter, Jumping Jack Flash, Tumbling Dice, It's Only Rock and Roll a také hity z nedávno sestaveného výběrového alba GRRR!. Londýňané si je ještě mohou užít 29. listopadu. Na představení naplánované na 8. prosince se už přesunou do New Yorku a 13. a 15. prosince budou hrát v Newarku v americkém státě New Jersey.

Na první koncert byly lístky v hodnotě od 95 do 950 liber (3000 až 30 000 Kč) vyprodány během několika minut. Překupníci pak běžné vstupenky prodávali například na eBay i za 400 liber.

Rolling Stones prodali již více než 200 miliónů nahrávek, na nichž jsou i jejich největší hity (I Can't Get No) Satisfaction, Street Fighting Man a You Can't Always Get What You Want.  V posledních letech měli většinu příjmů z turné. Při posledním velkém turné A Bigger Bang, kdy si je během dvou let poslechlo 4,5 miliónu lidí ve 32 zemích, vydělali více než 500 miliónů dolarů. Turné skončilo v Londýně v roce 2007. Nedávno vystoupili dvakrát v Paříži, ale stalo se tak v menších sálech a převážně pro zvané hosty.

Reklama

Výběr článků

Načítám