Hlavní obsah

Novou karlínskou Mamzelle Nitouche bude půvabná Zuzana Benešová

Osvědčený titul klasické světové operety Mamzelle Nitouche, tentokrát zasazený do doby a prostředí známých z filmů o četnících ze Saint-Tropez, chystá na 31. ledna příštího roku Hudební divadlo Karlín. Dílo nastuduje režisér Gustav Skála, který je také autorem choreografie. Titulní role se ujme mladá talentovaná zpěvačka Zuzana Benešová.

Foto: zuzanabenesova.cz

Zuzana Benešová

Článek

Je to velmi kvalitní komedie a doufám, že v tomto duchu se nám ji v karlínském divadle s výborně vybraným souborem podaří realizovat, řekl Skála na pondělní tiskové konferenci.

"Slečna Netýkavka" bude druhou premiérou Hudebního divadla Karlín v této sezóně. Operetu nastudoval Skála již v roce 2008 Městském divadle Brno, pražská inscenace z tohoto nastudování bude vycházet.

"Domnívám se, že je to titul do dnešních dní velmi divácky atraktivní. Jestliže dostane to správné obsazení a správný hudební lesk, tak se nejedná v žádném případě o pokleslou operetku, jak byla také někdy uváděna," doplnil Skála.

Karlínské divadlo odkoupilo z Brna nejen výpravu, ale i režiséra. "Ani to jinak nejde, protože jsem to přesunul poněkud časově i upravil text. Jiný režisér by s tím mohl mít problém," řekl Skála, který pro Karlín připravoval už Polskou krev.

V textu vycházel z překladu Oldřicha Nového; režijně a choreograficky děj posunul do 50. let minulého století. Skálovi se prý líbila tehdejší dámská i pánská móda štíhlých pasů a "áčkových" sukní. "Zvolili jsme rokokovou operetu opulentních kostýmů, které jsou divácky velmi efektní," poznamenal.

Šance pro mladý talent

Schovanku kláštera U Vlaštoviček Denisu ztvární nadějná muzikálová a operní zpěvačka Zuzana Benešová, která studuje operní zpěv na pražské HAMU. Účinkovala například v muzikálu Baron Prášil v pražské Hybernii, titulní roli ztvárnila také v úspěšném představení Romeo a Julie na zámku Hluboká. V Karlíně bude debutovat. Alternovat ji bude Radka Coufalová, která byla před lety za brněnskou Schovanku nominována na cenu Thálie.

V hlavní mužské roli Célestina, který vede dvojí život a v operetě je známý jako skladatel Floridor, se představí Bronislav Kotiš. Role Fernanda de Champlatreux bude patřit Marianu Vojtkovi, inscenační tým doplní Pavla Břínková. "S přestávkami jsem Denisu hrávala 20 let, tentokrát ale budu hrát Matku představenou i roli Coriny. Na tento úkol se těším. Je to pro mě velká výzva se hned převtělit do jiné ženy...," uvedla Břínková. V roli režiséra se představí Václav Noid Bárta.

Mamzelle Nitouche měla premiéru v roce 1883 v Paříži jako posměšná parodie na tehdejší bombastickou operní tvorbu. V karlínském divadle se dosud hrála čtyřikrát, naposledy v roce 1995.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám