Hlavní obsah

O místo ředitele Národního divadla v Brně se uchází 13 zájemců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O místo ředitele Národního divadla v Brně se uchází 13 zájemců. Čeká je nejméně dvoukolové výběrové řízení, řekl mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára. Do konkurzu na ředitele Domu umění v Brně se přihlásilo pět lidí. Termín podávání přihlášek do konkurzů v obou institucích skončil ve středu o půlnoci. Noví ředitelé by měli být podle Žáry známí za jeden až dva měsíce.

Foto: Šálek Václav, ČTK

Bývalý ředitel divadla Daniel Dvořák (vlevo)

Článek

"První kolo výběrového řízení se bude vyhodnocovat podle podkladů dodaných kandidáty. Potom bude následovat další část. Výběr musí schválit rada města," popsal následující postup Žára.

Ředitel Národního divadla v Brně Daniel Dvořák dal výpověď na konci září. Podle něj je divadlo dlouhodobě podfinancované, což ztěžuje jeho kvalitativní rozvoj a adekvátní odměňování divadelníků. Dvořák měl původně v divadle působit do 30. listopadu, na začátku října se ale vzdal funkce. Instituci nyní dočasně vede dosavadní ekonomická náměstkyně Marie Hubová.

Brněnský magistrát už dříve vypsal výběrová řízení na místa ředitelů svých příspěvkových organizací, aby jejich současní představitelé obhájili v konkurenci svoji práci. Dvořák na začátku září předeslal, že se konkurzu zúčastní, nakonec ale obrátil a z Národního divadla odešel. Pravidelný konkurz se týká i Domu umění. Jeho současný šéf Rostislav Koryčánek už dříve řekl, že se přihlásí a bude chtít svoji funkci obhájit.

Reklama

Výběr článků

Načítám