Hlavní obsah

Bluesová hvězda Gregory Porter vystoupí v Praze dvakrát za jeden večer

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Gregory Porter vystoupí v úterý v Lucerna Music Baru dvakrát. Pro velký zájem zazpívá od 19:30 a hned ve 22:00 se na pódium vrátí. Porter zaznamenal loni v Americe raketový nástup a dnes platí za největší mladou pěveckou hvězdu blues.

Foto: Smart Communication

Gregory Porter

Článek

Rodák z Los Angeles Gregory Porter vydal svůj debut teprve loni a už sbírá hudební pocty a jezdí na koncerty po celém světě. Jeho mohutný a sametově uklidňující hlas se krásně vyjímá ve skladbách, jež spojují staré akustické blues s funkem a soulem.

Jeho nástup na jazzovou scénu proběhl obdivuhodně přímočaře - 15 měsíců po debutu už byl nominován na Grammy. Kritika byla nadšená a první album Water se dostalo na první místo v prodejích v jazzové kategorii na iTunes a Amazonu. Zpěvák poměrně rychle vydal další CD Be Good a zase přesvědčil o svých kvalitách.

„Když jsem hovořil v Praze s Dianne Reeves, zeptal jsem se jí, koho vidí ona jako budoucí velkou jazzovou osobnost, jež by dosáhla významu jejího či Dee Dee Bridgewater. Odpověď byla jednoznačná: Gregory Porter. To jen potvrdilo můj instinkt a stvrdilo mé rozhodnutí, že Porter na Struny podzimu patří,“ vysvětlil umělecký ředitel festivalu Struny podzimu Marek Vrabec.

Na pražských koncertech doprovodí Portera pianista Chip Crawford, kontrabasista Aaron James, bubeník Emanuel Harrold a saxofonista Yosuke Sato.

Vstupenky jsou k dispozici pouze na druhý koncert, který začíná ve 22.00 hodin. Prodávají se ve Festivalovém informačním a předprodejním centru, v síti Ticketpro a hodinu před začátkem v místě konání.

Reklama

Výběr článků

Načítám