Hlavní obsah

Nová DVD: Vrtěti ženou, V tátově stínu, Pehineas a Ferb: Perryho hlášení i Švankmajer

Právo, Věra Míšková

Komedie o vzniku prvního elektricko-mechanického vibrátoru se jmenuje Vrtěti ženou. Robert de Niro jako otec zase překvapí svého syna ve filmu V tátově stínu. Pro děti je tu animovaná komedie Phineas a Ferb: Perryho hlášení a pro milovníky filmů Jana Švankmajera kolekce šesti jeho snímků. Romantický, téměř pohádkový příběh ze současnosti se jmenuje Lov lososů v Jemenu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 40. týden

Článek

Vrtěti ženou

Nová DVD

Pokrokoví lékaři nemají na konci 19. století v prudérní Anglii na růžích ustláno. Jedním z nich je i mladičký doktor Mortimer Granville, který nastoupil jako asistent odborníka na léčbu ženské hysterie. Jako lék používají "ruční masáž", která se u pacientek setkává s nemalým nadšením. Mortimera však kvůli množství práce začnou trápit silné křeče v rukou. Pomoc najde u svého pokrokově smýšlejícího přítele, lorda Edmunda, který propadl kouzlu nového vynálezu - elektřině. Jeho plán na elektřinou poháněné „oprašovátko“ vnukne Mortimerovi originální nápad.

Vrtěti ženou, Velká Británie, 2011, romantická komedie, 100 min., režie: Tanya Wexlerová,  hrají: Maggie Gyllenhaalová, Hugh Dancy, Rupert Everett, Felicity Jones, Jonathan Pryce, Tobias Menzies a další.

V tátově stínu

Nová DVD

Nick Flynn je mladý spisovatel, který se pokouší najít sám sebe. Jeho otec Jonathan, který se prodírá životem po svém, neviděl svého syna celých 18 let. Až když přijme Nick práci sociálního pracovníka v útulku pro bezdomovce, nachází smysl svého osobního i pracovního života. Jednoho dne se zde náhle objeví Jonathan, který přišel hledat nocleh a útočiště. Pro oba je to přímý výstřel do skutečné a možná i společné budoucnosti.

V tátově stínu, USA, 2012, komedie/drama, 102 min., režie: Paul Weitz, hrají: Robert De Niro, Paul Dano, Olivia Thirlbyová, Julianne Mooreová a další.

Phineas a Ferb: Perryho hlášení

Nová DVD

Phineas a Ferb chtějí, aby byl každý den co nejlepší, ale zlo číhá všude! Důvěřivým obyvatelům městečka Danville přesto stále zbývá nějaká naděje. Poprvé v dějinách se nám podaří vloupat do supertajného archivu a odhalit... Perryho spis! Vydejme se tedy společně s Perrym Ptakopyskem alias Agentem P. vstříc dobrodružství, když stíhá svého odvěkého nepřítele Dr. Doofenshmirtze. Tento obojživelný savec, který klade vajíčka, má k dispozici důmyslné vynálezy a také neuvěřitelné dovednosti a se svým typickým hnědým kloboučkem na hlavě je neporazitelný.

Phineas a Ferb: Perryho hlášení, USA, 2012 animovaný/dětský/rodinný, 112 min.

6 DVD kolekce Jana Švankmajera

Nová DVD

Kolekce (filmy jsou v prodeji i jednotlivě) nabízí Něco z Alenky, což je volná interpretace knihy Lewise Carrolla Alenka v říši divů, pokus o aktuální výklad faustovského mýtu Lekce Faust, černou komedii Spiklenci slasti, osobitě ztvárněnou pohádku Otesánek, dále Šílené aneb blázinec, který je alegorií této civilizace a konečně Přežít svůj život, jehož hrdina Evžen je stárnoucí muž, který žije dvojí život. Jeden v realitě a druhý ve svých snech.

6 DVD kolekce Jana Švankmajera, režie: Jan Švankmajer, hrají: Kristýna Kohoutová (Něco z Alenky), Petr Čepek, Jan Kraus, Vladimír Kudla, Antonín Zacpal (Lekce Faust), Petr Meisse, Gabriela Wilhelmová, Anna Wetlinská, Barbora Hrzánová, Jiří Lábus (Spiklenci slasti), Veronika Žilková, Jan Hartl, Jaroslava Kretschmerová, Pavel Nový, Kristina Adamcová, Dagmar Stříbrná (Otesánek), Pavel Liška, Jan Tříska, Anna Geislerová, Jaroslav Dušek, Martin Huba (Šílení), Václav Helšus, Klára Issová, Zuzana Kronerová, Daniela Bakerová, Emília Došeková (Přežít svůj život)

Lov lososů v Jemenu

Nová DVD

Doktor Fred Jones momentálně svádí boj se svou stereotypní prací i se stagnujícím manželstvím. Život se mu ale obrátí naruby ve chvíli, kdy se stane součástí plánu jemenského šejka, který je vášnivým rybářem a sní o zdánlivě nemožném — nasadit do jemenských vysychajících řek lososy. Britská vláda touží odvrátit pozornost od svého posledního průšvihu a lační po každé dobré zprávě z této oblasti. Když se o šejkově plánu dozví mluvčí ministerského předsedy, nápadu se s nadějí ihned chopí a Freda pověří dohledem nad celým projektem, což ho vůbec netěší. Pro logicky smýšlejícího, konzervativního vědce, jako je Fred, hraničí plán vysazení lososů v poušti se šílenstvím. Charismatický šejk si ale svým mystickým světonázorem Freda brzy získává na svou stranu.

Lov lososů v Jemenu, 2011, romantický / drama / komedie, režie: Lasse Hallström, hrají: Emily Bluntová, Ewan McGregor, Kristin Scott Thomasová a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám