Hlavní obsah

Režisérka Zoufalců točí s Plodkovou, Myšičkou, Pleslem a Budařem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisérka Zoufalců Jitka Rudolfová začala natáčet tragikomické melodrama pod názvem Rozkoš. V hlavních rolích uvidíme Janu Plodkovou, Martina Myšičku, Jaroslava Plesla a Jana Budaře.

Foto: Cineart TV Prague

Martin Myšička a Jana Plodková

Článek

„Hlavním tématem filmu je posedlost. Posedlost láskou, posedlost uměním, posedlost originalitou, posedlost úspěchem, posedlost iluzí vztahu. Každá posedlost nás dříve či později dovede k zániku, pokud nad ní ztratíme racionální nadhled, pokud se jí necháme uvláčet. Jenomže jedině při tom „vláčení“ - i přes všechny odřeniny a šrámy - můžeme na několik málo okamžiků dojít k nalezení jedinečné rozkoše. Je to jako droga. To, co se zpočátku jeví jako slabé a nicotné, je schopno se rozmnožit a přerůst v zásadní problém, který však může být z pohledu těch, kteří nic podobného neprožili, zcela nepochopitelný a banální. Příliš mnoho zajíců – myslivcova smrt,“ popisuje režisérka.

Hlavní roli filmové střihačky Mileny ztvárňuje Jana Plodková, která se proslavila ve válečném dramatu Protektor v roce 2009. Malou roličku měla i ve Svěrákových Vratných lahvích.

Brzy se pustila do světa seriálů (Kriminálka Anděl, Comeback, Zázraky života), ale stále se objevuje v odvážnějších filmových projektech, např. letos to byla bláznivá komedie Polski film, kde si zařádila s Janem Budařem, Tomášem Matonohou, Josefem Poláškem, Pavlem Liškou a Markem Danielem.

Film vzniká v produkci Cineart TV Prague, producentem je Viktor Schwarcz, v jehož produkci vzniklo mimo jiné drama Zdeňka Jiráského Poupata, oceněné Českým lvem za nejlepší film loňského roku. Koproducenty snímku jsou Česká televize,  i/o post a  Samuelson Lighting.

Reklama

Výběr článků

Načítám