Hlavní obsah

Dva nula, komedie ze zákulisí fotbalového derby Sparty se Slávií

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokumentární komedie ze zákulisí fotbalu Dva nula půjde do kin 25. října. Už nyní se ale můžete podívat na trailer, kde vystupují herec Ondřej Vetchý, režisér Jakub Kohák či publicista Jiří Peňás.

Upoutávka na film Dva nula

 
Článek

Autory traileru jsou Jan Bušta a Libor Alexa, hudbu složil Max Dvořák.

"Pavel Abrahám a Tomáš Bojar po úspěšném a oceňovaném snímku Česká RAPublika přicházejí s novým celovečerním filmem, tentokrát z prostředí fotbalu. Tradiční derby Sparty se Slavií se stalo vynikající kulisou pro společenskou komedii s velmi pestrou mozaiku postav: od ochranky, přes fanatické sázkaře, žáčky fotbalové přípravky, pečlivě oblečené dámy, distingovaného novinového kritika, dezorientované italské turisty, komentátory jedné televizní stanice až po rohový praporek či mouchy u reflektorů na stadionu," uvedl Jiří Sedlák z agentury Arts Marketing.

Lidi natáčeli z dálky

Na natáčení se podílelo ve světě dokumentů nevídané množství lidí, protože bylo potřeba mnoho štábů a natáčelo se jen jeden den. Lidé byli navíc snímáni z velké dálky, aby si neuvědomovali přítomnost filmařů.

„Lidé se tak ve filmu projevují takoví, jací skutečně jsou – živí, přirození a často zábavní. Co kamera, to jedinečný vhled do různých pater tribuny i různých pater dnešní společnosti,“ vysvětlují autoři.

„Dva nula je také neobvyklý způsobem svého vzniku. Celý byl totiž natočen za jeden jediný večer, s využitím rekordního počtu filmových štábů,“ tvrdí tvůrci. Do natáčení, jehož přípravy zabraly dva roky, se na místě zapojilo bezmála 150 lidí.

Pavel Abrahám a Tomáš Bojar v roce 2008 debutovali celovečerním filmem Česká RAPublika, který získal několik cen.

„Ty filmy jsou si svým východiskem vlastně docela podobné. Oba uchopují známý a lidmi oblíbený fenomén novým, dost nečekaným způsobem. Oba jsou dělané tak, aby oslovily i lidi zvenčí. Oba jsou podle nás docela zábavné, ale přitom ne pokleslé. V obou dvou se určitá prvotní sympatie či otevřenost k zobrazovanému prostředí pojí s určitým odstupem od něj,“ vysvětlují Abrahám a Bojar.

Reklama

Výběr článků

Načítám