Hlavní obsah

Znojemský hrozen obohatí speciality kuchaře Sapíka

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtrnáctý ročník Mezinárodního festivalu televizních a rozhlasových pořadů o gastronomii se uskuteční ve Znojmě od pondělí 24. do středy 26. září.

Foto: archív TV Prima family

Daniela Šinkorová a šéfkuchař Jaroslav Sapík

Článek

Návštěvníci mohou kromě promítání soutěžních filmů navštívit gastroshow špičkového českého kuchaře Jaroslava Sapíka a jeho týmu, ochutnávku mexických specialit nebo se účastnit natáčení silvestrovského pořadu Českého rozhlasu s Moravankou.

Z přihlášených čtyř set televizních pořadů z celého světa vybrala porota do závěrečného kola třináct snímků, z toho dva české. Rozhlasových pořadů bude ve finále soutěžit sedm. Nejvíce zahraničních pořadů obeslala Velká Británie, USA, Itálie a Francie.

Divácký zájem o kulinářské pořady v televizi trvá. „Podle sledovanosti mají diváci nejraději VIP Prostřeno (Prima Family), dále Babicovy dobroty (Nova) a na třetím místě jsou Kluci v akci (Česká televize). Televize chystají další. Jedna komerční televize uvede pořad Eliška vaří a ČT chystá edukativní pořad jak a s čím vařit,“ prozradil na páteční tiskové konferenci výkonný ředitel Znojemského festivalu Adolf Boháček.

Organizátoři festivalu chtějí podporovat regionální potraviny. Ve Znojmě se proto představí pojízdná prodejna s produkty, které obdržely značku Regionální potravina Jihomoravského kraje. I v mezinárodních televizních pořadech se projevuje vyšší příklon k regionálním, sezonním výpěstkům a všeobecně klesá kult biopotravin.

Reklama

Výběr článků

Načítám