Hlavní obsah

Soukup kupuje od Chrenka televizi Barrandov

Společnost Empresa Media ovládaná Jaromírem Soukupem koupila od Moravia Steel podnikatele Tomáše Chrenka 99,7 procenta akcií společnosti Barrandov Televizní Studio, která provozuje celoplošnou TV Barrandov.

Foto: TV Barrandov

TV Barrandov

Článek

Sdělila to výkonná ředitelka Empresa Media Kateřina Jelínková. Cena obchodní transakce nebyla zveřejněna. „TV Barrandov považujeme za stabilní a dobře nastavený projekt. Budeme ho dál rozvíjet v profilu celoformátové televizní stanice," oznámila předsedkyně představenstva Empresa Media Marcela Hrdá.

Vydavatelství Empresa Media je spojeno s mediálním magnátem Jaromírem Soukupem, který vede největší českou mediální agenturu Médea. V jejím managementu působí mj. Robert Kvapil, dříve obchodní ředitel České televize, který byl jmenován do funkce předsedy představenstva TV Barrandov.

Televize Barrandov začala v roce 2009 se zaměřením na dětské pořady a retro filmy z období šedesátých a sedmdesátých let. Loni dosáhla pětiprocentního podílu divácké sledovanosti, čímž se stala čtvrtou nejsledovanější televizí v republice.

Chrenek ovládá především Třinecké železárny. Také filmové ateliéry Barrandov. Podniká v energetice i zdravotnictví. Chrenek a Soukup se nyní angažují v kampani před prezidentskými volbami. Chrenek poslal devět miliónů korun na kampaň Jana Fischera, kterého podporuje i Soukup. Podle Fischera působí jako jeho mediální poradce bez nároku na honorář.

Reklama

Související témata:

Související články

Soukup koupil od Pawlowského Týden

Společnost Mediacop, vlastněná Sebastianem Pawlowskim, prodala s platností od 1. října vydavatelská práva na časopisy Týden, Instinkt a Mladý svět a na jejich...

Výběr článků

Načítám