Hlavní obsah

Ceny MTV za videoklipy pro Rihannu či One Direction

Novinky, Stanislav Dvořák

Bez skandálů se obešlo poklidné udílení cen MTV za videoklipy, které proběhlo v Los Angeles ve čtvrtek v noci. Skupina One Direction sklidila největší slávu, ale hlavní cenu za videoklip roku obdržela exotická pop hvězdička Rihanna.

Foto: Matt Sayles, ČTK/AP

Rihanna měla nejefektnější nástup.

Článek

Cenu za nejlepší hip-hopový videoklip si odnesl Drake za HYFR. Dojatý hip-hoper objal moderátorku Rashidu Jonesovou a poděkoval Lil Wayneovi, který mezitím dělal v pozadí opičky.

"Tenhle klip je o tom, jaké je to být mnou, být černochem a židem," řekl Drake a vzpomínal na to, jak ho v dětství zesměšňovali. "Chci tu cenu věnovat každému dítěti, které musí chodit dlouhou cestu domů samo."

Foto: Jordan Strauss, ČTK/AP

Drake

Skupina One Direction, která je mimo jiné nováčkem roku a natočila popový klip roku, byla úspěchem zaskočena. "Vyhrát jednu cenu je úžasné, vyhrát dvě je neuvěřitelné a vystupovat tady je prostě k popukání," řekl člen skupiny Harry Styles.

Večer doprovázelo také vystoupení Franka Oceana nebo televizní debuty nových písní Green Day, Pink a Alicie Keys.

Velkou show přichystala Rihanna, která je proslulá spíše sexuální vyzývavostí než hudbou. Na pódium přijela na okázalém trůnu, zatímco sálem projížděly zelené lasery. Obklopena tanečníky zazpívala nemravnou písničku Cockiness (Love It) a pak ještě We Found Love.

Foto: Mark Terrill, ČTK/AP

Hvězda R&B Alicia Keys

Zpěvačka Pink přidala svůj starší hit Get the Party Started a vznášela se nad diváky. Když doletěla na pódium, zazpívala nový singl Blow Me (One Last Kiss). Green Day přijeli s novým songem Let Yourself Go a zpěvák Billie Joe Armstrong vypadal, že se už dostal ze zdravotních problémů (minulý týden byl hospitalizován kvůli dehydrataci).

V kategorii elektronické taneční hudby zvítězil Calvin Harris s písní Feel So Close a v kategorii rockový videoklip britští Coldplay a jejich Paradise. Nejlepší výpravu měl letos videoklip Katy Perryové Wide Awake.

Reklama

Výběr článků

Načítám