Hlavní obsah

Adam Lambert se etabloval jako „Mercury“ pro americké teenagery

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adam Lambert se před třemi lety proslavil jako účastník reality show American Idol (americká verze Superstar), kde mimo jiné zazpíval písně Queen. Od té doby se neustále spekuluje, že se stane stálým členem skupiny Queen, k čemuž úplně nedošlo, ale kytarista Brian May ho několikrát v médiích chválil a plánují prý další spolupráci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Adam Lambert prý studoval teatrálnost Mercuryho.

Článek

Lambert ovšem rozhodně nezpívá stejně jako Freddie Mercury a časté srovnávání obou showmanů je násilné, byť můžeme připustit, že z mnoha kandidátů na místo frontmana Queen, kterého stejně nikdo nemůže nahradit, patří mladý Američan k těm rozumnějším variantám.

Jeho nové CD Trespassing nemá s hudbou Queen mnoho společného. Je kompromisem mezi agresivně taneční gay party, kytarami a disko retrem. Můžete v tom hledat princovské nebo jacksonovské prvky, ovšem když dojde na lámání chleba, nejde o funk, převažuje lehce úchylná diskoška doplněná současným zvukem.

Většina skladeb je relativně slušná. V Kickin In to už začíná nebezpečně kolovrátkovatět, ale deska dosahuje takové různorodosti, že jako celek není nudná. Lambertův andělský tenor, ve výškách občas přecházející do falzetu, nakonec nejlépe vynikne v normálních popových baladách, které nepřinášejí nic nového, ale díky jeho hlasovému vybavení se velmi pěkně poslouchají.

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Výběr článků

Načítám