Hlavní obsah

Johnny Depp koncertoval s Aerosmith

Novinky, Stanislav Dvořák

Známý americký herec a méně známý muzikant Johnny Depp si minulý týden zařádil s rockovými klasiky Aerosmith na pódiu v Hollywood Bowl. Pomáhal jim i s jejich novou deskou Music from Another Dimension, která brzy zamíří na pulty obchodů.

Foto: Profimedia.cz

Špičkový herec a málo známý muzikant Johnny Depp

Článek

Johnny Depp vždy miloval hudbu a pokoušel se také prorazit s několika projekty, ovšem jako herec dosáhl nesrovnatelně větších úspěchů. Dobře známá je jeho slabost pro Keitha Richardse z Rolling Stones, který mu posloužil jako vzor při natáčení Pirátů z Karibiku (postava kapitána Jacka Sparrowa).

V Hollywood Bowl si s Aerosmith zajamoval stařičkou rockovou skladbu Train Kept A-Rollin, kterou skupina hrávala téměř od svých počátků a Steven Tyler s Joem Perrym tuto krásnou "vykopávku" milují dodnes. Studiovou verzi nahráli v roce 1974 na album Get Your Wings. Objevila se také v počítačové hře Guitar Hero: Aerosmith.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Aerosmith se dlouho potáceli na pokraji zániku.

Frontman Steven Tyler ohlásil novou desku Music from Another Dimension v květnu a poměrně dost tím překvapil, protože skupina se v posledních letech ocitla na pokraji zániku.

Album má znamenat návrat ke klasickému rockovému zvuku Aerosmith, fandům možná připomene jejich desky ze sedmdesátých a osmdesátých let.

Singl Legendary Child už měl premiéru na finále soutěže American Idol (americká verze Superstar), kde Steven Tyler fungoval jako porotce. Když tam v roce 2010 nastoupil, málem způsobil konec Aerosmith, protože ostatním členům se to vůbec nelíbilo. Nakonec se domluvili a skupina souhlasila i s vystoupením na finále, což pro ni znamenalo velkou reklamu u mladšího publika.

"Bylo to ve správný čas. Poprvé jsme měli možnost zahrát naživo první písničku z alba, kterým jsme ukázali, kdo jsme," řekl Tyler.

Reklama

Výběr článků

Načítám