Hlavní obsah

Tata Bojs natáčeli první 3D klip, půjčili si mašinky Ridleyho Scotta

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská skupina Tata Bojs, která patří už od devadesátých let ke kriticky nejuznávanějším domácím kapelám, natočila v červenci první 3D klip v dějinách české pop music. Týká se písničky Homo Demo.

Foto: Supraphon

Tata Bojs natáčeli na střeše Národního muzea

Článek

"Klip k písničce Homo Demo, z alba Ležatá osmička, se natáčel dva dny, v druhé polovině července, na střeše Nové budovy Národního muzea v Praze. Technika určená pro natáčení klipu ve 3D byla přivezena z Anglie a podílela se například na vzniku posledního snímku známého režiséra Ridleyho Scotta s názvem Prometheus," sdělil David Haidinger z agentury Ogilvy.

„O natáčení 3D klipu k naší písničce Homo Demo jsme si s režisérem Šimonem Šafránkem povídali už někdy před rokem krátce po vydaní Ležaté osmičky. Takové natáčení je finančně dost náročné. A vlastně až teď díky firmě Samsung a produkci Caviar se celá akce dala do pohybu. Kromě členů kapely se v klipu objeví i někteří naši fanoušci. Ti byli vybráni formou facebook castingu a rádi bychom jim všem ještě jednou poděkovali za čas a vstřícnost při natáčení. Můžu vám potvrdit, že natočené záběry jsou skutečně 3D. Takhle plasticky jsem Prahu, UFO na střeše, vycpaná zvířata a Homo Demo - lidstvo zkušební ještě nikdy neviděl,“ říká s úsměvem Milan Cais.

Na střeše muzea

Náročné natáčení videoklipu v režii Šimona Šafránka zajistila produkční společnost Caviar, která se chlubí několika oceněními z reklamní branže.

Klip se natáčel dva dny na střeše Národního muzea v Praze a technika byla kvůli tomu dovezena z Anglie. Byla použita i při natáčení filmu režiséra Ridleyho Scotta Prometheus.

Tata Bojs vznikli v roce 1988 a dodnes tvoří základ kapely dvojice Mardoša a Milan Cais. Skupina se pohybuje mezi popem a rockem a klade velký důraz na humorné texty a vizuální stránku koncertů a alb, kde své nápady uplatňuje především výtvarník Cais.

Vydali celkem šest studiových desek. Poslední je Ležatá osmička, odkud pochází i skladba Homo Demo. Dalšími členy Tata Bojs jsou kytarista Vladimír Bár, klávesista Jiří Hradil a zvukař a producent skupiny Dušan Neuwerth.

Pro nový videoklip bude v rámci oficiálních webových stránek Tata Bojs.cz vytvořena microsite, kde budou postupně přidávány další informace nebo fotografie a videoklip z natáčení. Pro fanoušky proběhne soutěž o volné vstupy na koncert.

Reklama

Výběr článků

Načítám