Hlavní obsah

Vítkovické vysoké pece rozpálí Kabát a Citron

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Mezi hudebními fanoušky ještě nestačily vyprchat poslední dojmy z festivalu Colours of Ostrava a Dolní oblast Vítkovice se už začíná připravovat na další přehlídku, která ovšem bude zaměřená na úplně jiný druh publika. V polovině srpna se ve stejných místech, kde stála hlavní scéna Colours, odehraje první ročník festivalu Rocková Ostrava, který je zaměřen spíše rockovou hudbu tvrdšího ražení.

Foto: Jan Šída, Právo

Skupina Kabát

Článek

Hlavní hvězdou přehlídky, která se bude konat v neděli 12. srpna, je v současnosti nejúspěšnější tuzemská rocková kapela Kabát. Sekundovat jí budou další prominentní jména tuzemského tvrdého rocku - kapely Citron, Škwor a Alkehol. Program pak doplní několik talentovaných mladých kapel a revivaly Whitesnake a Judas Priest.

„Rocková hudba k Ostravě jednoznačně patří a tím, co vzniká v Dolní oblasti Vítkovic, se nám toto místo samo přímo nabízí. Uvažovali jsme ještě o fotbalovém stadiónu Bazaly nebo o stadiónu v Porubě, nakonec jsme se ale rozhodli pro industriální areál ve Vítkovicích,“ informoval zástupce pořadatelů Rostislav Horáček.

Organizátoři očekávají vzhledem ke značné popularitě kapely Kabát, která je sedminásobným držitelem titulu Český slavík, vysokou účast. Zatím se na festival prodalo pět tisíc vstupenek a zájem s blížícím se termínem roste.

„Pokud se festival podaří a návštěvnost bude vysoká, rozhodně nezůstane u posledního ročníku,“ dodal Horáček s tím, že v příštím roce by mohli program ozdobit i hosté ze zahraničí.

Vstupenky na festival Rocková Ostrava se prodávají v předprodejní síti Ticketportal za 550 korun, na místě budou k dostání o padesát korun dráž.

Reklama

Výběr článků

Načítám