Hlavní obsah

Vrcholem Noise Therapy v Modré vopici budou Subhumans

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Legendární britská anarchopunková skupina Subhumans vystoupí tuto sobotu v pražské Modré vopici na festivalu Noise Therapy. Dalšími hosty ze zahraničí budou němečtí SS Kaliert. Hrát se začne už odpoledne.

Foto: Facebook profil kapely

Subhumans

Článek

Subhumans patří k nejvýraznějším představitelům současného politického anarchopunku. Skupina se dala dohromady v době největšího vzepětí žánru v roce 1980. Zaujala EP deskami Demolition War a Religious Wars. Debutové album The Day The Country Died z roku 1983 stále patří ke klíčovým nahrávkám žánru. Dva roky po jeho vydání se skupina rozpadla a její členové vedení zpěvákem Dickem Lucasem pokračovali ve skupinách Culture Shock a pak ve skapunkových Citizen Fish.

Přestože druhá kapela byla a je velmi úspěšná a stále hraje, na konci devadesátých let se v takřka totožném obsazení vrátili na scénu i Subhumans, kteří v roce 2007 přišli s novým albem Internal Riot.

Kromě německých SS Kaliert vystoupí ve vopici tuzemské skupiny Dezinfekce Svině! a Tales of Error, slovenský Rozpor a na závěr v klubu bude hrát a zpívat Marcel Duchoň z Davové psychózy.

Reklama

Výběr článků

Načítám