Hlavní obsah

Nové knihy: Ogino, Urbaníková, Klevisová, Riggs, M. C. Beaton i Batman

Právo, František Cinger

Nabídku knih uprostřed léta zahajujeme příběhem Slovenky v Japonsku z pera Denisy Oginové a Evy Urbaníkové, pokračujeme příběhy Michaely Klevisové, britské autorky Sue Limbové i Američana Ransoma Riggse. Detektivní zápletky nabízejí Skot M. C. Beaton, jeho rodák Stuart MacBride i britská autorka Ann Grangerová. Pozornost si v době volna jistě zasluhuje americký otec Forresta Gumpa Winston Groom. Nádavkem nové vydání komiksu Batman: Návrat temného rytíře.

Článek

Denisa Oginová, Eva Urbaníková:

Suši v duši

Nové knihy

Příběh Slovenky, která se nejdřív zamilovala do Japonska a potom do Japonce. Denisa měla ráda tanec, a tak když jí agentura nabídla, aby jela tancovat do Japonska, přijala. Zemi si záhy oblíbila, naučila se japonsky a nakonec se seznámila s mužem, do kterého se zamilovala. A protože city byly vzájemné, po nějaké době se vzali. Denisa toužila stát se „opravdovou“ Japonkou a ve všem se přizpůsobit zemi, kde se rozhodla žít. Ukázalo se však, že to vůbec nebude jednoduché.

Motto, 296 stran, 249 Kč

Michaela Klevisová:

Čekání na kocoura

Nové knihy

Alice složitě hledá cestu k dospívající dceři, Delfína už nechce být dál single, Théo těžce nese stěhování z venkova do města, malý David se musí smířit s rozvodem rodičů... Jedno mají všichni hrdinové společné: lásku ke kočkám. Autorka proslulá svými detektivními příběhy nyní nabízí čtrnáct křehkých příběhů o vztazích lidí, kterým přezdívá „kočkaři“, k jejich čtyřnohým přátelům. Vykouzlí vám úsměv na rtech a zároveň vás i dojmou.

Motto, 192 stran, 129 Kč

Sue Limbová:

Dívka, 15, milá, ale praštěná

Nové knihy

Být patnáctiletá dívka není žádný med, zvlášť když zadek kyne a kyne a bujné poprsí pořád nikde. Kdyby aspoň nejlepší kamarádka nevypadala jak bohyně lásky. Ale co se dá dělat, když chce člověk někoho oslnit, tak na sobě prostě musí trochu zapracovat. Poněkud nesouměrná Jess nemá o nápady, jak vylepšit svůj zevnějšek, nouzi a o trapasy taky ne. Podomácku vyrobená silikonová ňadra z polévkové konzervy a mikrotenových sáčků jsou naprosto dokonalá, ovšem jen do té doby, než…

BB art, přeložila Michaela Krýslová, 200 stran, 199 Kč

Ransom Riggs:

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Nové knihy

Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech. Příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu… Kniha zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.

Jota, přeložila Bronislava Grygová, 360 stran, 348 Kč

M. C. Beaton:

Agatha Raisinová a otrávený koláč

Nové knihy

Agatha Raisinová, energická padesátnice, bývalá šéfka PR, se mezi novými sousedy ve vesnici ve střední Anglii neuvede zrovna nejlépe. Přihlásí se do soutěže o nejlepší slaný koláč, ale místo aby ho upekla, koupí ho ve vyhlášeném londýnském lahůdkářství. Svůj podvod navíc musí přiznat před celou vesnicí. Po požití koláče totiž zemře pan Cummings-Brown, který rozhodoval o vítězce klání. Přestože policie uzavře případ jako nešťastnou náhodu, Agatha Raisinová se s tím se zarputilostí sobě vlastní nespokojí a rozhodne se, že vypátrá vraha.

Motto, přeložil Jiří Lexa, 232 stran, 249 Kč

Stuart MacBride:

Zjizvená tvář

Nové knihy

Zločin z vášně nebo chladnokrevná vražda? V mrazivém, deštivém Aberdeenu řádí násilník, který už má na svědomí několik znásilněných, zmučených žen. A zatímco Loganovu přítelkyni pošlou do ulic jako návnadu, on sám pátrá po totožnosti neznámého muže, kterého vyhodili z auta před nemocniční pohotovostí. Vše nasvědčuje tomu, že kdosi z místní sadomasochistické komunity dostal chuť vraždit, takže Logana zavede vyšetřování do temného polosvěta pornofilmů a sexshopů. Hlavním podezřelým ze série znásilnění je hvězda místního fotbalového klubu, která má ovšem na všechny útoky alibi.

BB art, přeložila Tamara Vosecká, 376 stran, 299 Kč

Ann Grangerová:

Poslední slova

Nové knihy

Superintendant Alan Markby a jeho přítelkyně Meredith Mitchellová zoufale potřebují dovolenou – a vesnice Parsloe St. John jim připadá jako dokonalá volba. Jejich sousedka, novinářka na odpočinku Wynne Carterová si hýčká svou nejnovější posedlost. Je totiž přesvědčená, že život – i smrt – energické postarší dámy Olivie Smeatonové nebyly takové, jak se zdály…

Motto, přeložila Zdeňka Zvěřinová, 312 stran, 269 Kč

Winston Groom:

Forrest Gump

Nové knihy

Ožívá příběh proslavený filmem s Tomem Hanksem. Život Forresta Gumpa byl neuvěřitelný. Dostal se na univerzitu, jako voják do Vietnamu, letěl s opicí do vesmíru, žil mezi kanibaly na Nové Guinei, kandidoval na senátora USA, stal se přeborníkem ve wrestlingu, byl i úspěšným podnikatelem a milionářem. S neodolatelnou bezelstností popisuje vlastní život i situace, z nichž vždy vyvázl šťastně. Pod povrchem naivního prosťáčka se skrývá mimořádně citlivý člověk, který o svém osudu vypráví s neopakovatelným nadhledem.

XYZ, přeložil Šimon Pellar, 264 stran, 289 Kč

Frank Miller:

Batman: Návrat temného rytíře

Nové knihy

Komiks poutající dnes zájem nejen filmového světa stvořil roku 1986 Frank Miller – a díky němu se z mladého komiksového tvůrce stala absolutní hvězda. Většina jeho komiksů je oslava síly a odhodlání. Millerovi nejslavnější hrdinové jsou v podstatě fanatici, kteří se do doby, ve které žijí, příliš nehodí. Když se vydají do boje, nic je nezastaví. Ani smrt. Nové vydání legendárního komiksu je vázané, s přebalem, v upraveném překladu Viktora Janiše a v grafickém zpracování Sarah a Bohumíra Tejnických.

Crew, znovu přeložil Viktor Janiš, 224 stran, 799 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám