Hlavní obsah

Hru Tři v háji uvedou na střeše. Film podle ní nepíšu, říká Viewegh

Novinky, Stanislav Dvořák

Divadlo Artur ve středu večer předvede svou letní scénu na střeše pražské Galerie Harfa (metro Českomoravská) uvedením hry Tři v háji. Vznikla podle předlohy Michala Viewegha, Haliny Pawlowské a Ivy Hercíkové, kterou pro divadlo upravil Miroslav Oupic.

Foto: Právo

Michal Viewegh

Článek

Michal Viewegh řekl Novinkám, že filmový scénář Tři v háji určitě nechystá, ale tento měsíc má jít do kin jiný film podle jeho scénáře, Svatá čtveřice v režii Jana Hřebejka, v níž si zahráli Jiří Langmajer, Marika Procházková, Luděk Munzar nebo Hynek Čermák.

Na psaní Tří v háji si rád zavzpomínal. Kniha vznikla tak, že mu zavolala Halina Pawlowská s nabídkou, aby napsali román na pokračování ve třech. Kapitoly si posílali mailem a dělali si prý i různé naschvály, aby stížili kolegům navázání na předchozí část.

"Psaní mě nakonec víc bavilo, než iritovalo. Byl to samozřejmě kompromis, ale jsem s tím ve výsledku spokojen," uvedl Viewegh.

Šéf Divadla Artur, Artur Kaiser, prý o zfilmování hry naopak uvažuje, ale spisovatel se na tom podílet nebude.

Letní komedie o krizi středního věku

Tři v háji je nenáročná letní komedie o lásce a sexu. Čtyřicátník Albert, který nedokázal dostudovat, pracuje jako recepční v Centru plastické chirurgie a jeho manželství s Kristýnou se pomalu rozpadá. Do vztahu vstupuje manažerka Olga. Dále je tu i mladičká Ivetka a "dokonalý" muž Ivo. Hra podle tvůrců s ironií komentuje krizi středního věku a představí se v ní Michaela Kuklová, Martin Zounar, Tomáš Krejčíř, Miroslav Šimůnek nebo Veronika Nová.

Divadlo Artur připravuje na příští rok další komedii Můžu k tobě? od Miroslava Oupice a Jindry Kriegela, kteří napsali i hru Hledám milence, zn. spěchá!, jež bude uvedena letos 15. srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám