Hlavní obsah

Baskytarista skupiny Red Hot Chili Peppers chystá první sólové EP

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Flea, baskytarista americké skupiny Red Hot Chili Peppers, ohlásil vydání prvního sólového EP. Bude se jmenovat Helen Burns a v jedné skladbě se jako host objeví Patti Smithová.

Foto: Warner Music

Baskytarista Michael Balzary, známý jako Flea

Článek

Práce na počinu prý začal Flea už po skončení turné k albu své domovské skupiny Stadium Arcadium. Michael „Flea“ Balzary, jak se baskytarista jmenuje, napsal na svůj účet Twitter, že na minilabu bude „umělecká, temná a instrumentální hudba“ s výjimkou skladby, kterou zpívá Patti Smithová.

EP bude ke koupi především v digitální podobě, Flea ale přemýšlí o vydání exkluzívní vinylové edice, která bude jím podepsaná a k ní bude přidán kus struny, na kterou hrál. Tento exemplář by měl stát 75 dolarů. Výtěžek z prodeje bude věnován na konto hudební konzervatoře Silverlake v Los Angeles.

Reklama

Související témata:

Související články

Bývalé členky Spice Girls nahrají duet

Mel C a Emma Buntonová, dvě bývalé členky skupiny Spice Girls, nahrají duet. Měl by se objevit na chystaném albu prvně jmenované, které vyjde v září pod názvem...

Výběr článků

Načítám