Hlavní obsah

Nová alba: Okurková sezóna s Hot Chip, P.O.D. i Frusciantem

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože v oblasti vydávání nových alb panuje „okurková sezóna“, najde se pár zajímavých nahrávek, na které je dobré upozornit. Například novinka britských Hot Chip, kteří ve svém hudebním ranku dosáhli již slušného renomé. Pozor si dejte i na rockový nášup v podobě osmé desky kapely P.O.D. nebo minialba bývalého kytaristy skupiny Red Hot Chili Peppers, nyní sólisty Johna Fruscianteho.

Článek

Hot Chip: In Our Heads

Foto: EMI Music

Nová alba

Novinka formace Hot Chip neuniká z rámce, který od ní známe. I tentokrát se ukazuje, jak široký hudební záběr londýnská kapela vlastně má. Jsou tu slyšet soul, r’n’b, gospel, chicago house, disko nebo funk, k tomu samozřejmě pořádná porce elektroniky, jak se na páté album dvanáct let existující skupiny sluší a patří. Jsou na ní skladby v tanečním duchu, euforické, přitom přinášející silné melodie, v textech plné lásky a něhy. Ve světových rádiích se hrají skladby Flutes a Night & Day, u nás v podstatě nic.

Frank Ocean: Channel Orange

Foto: Def Jam

Nová alba

Čtyřiadvacetiletý Američan Frank Ocean je člen kalifornské formace Odd Future. Loni spolupracoval s Beyoncé nebo dvojicí Kanye West & Jay-Z, a nyní konečně přichází se svým sólovým studiovým debutem. Frank Ocean se pohybuje v oblasti popové r’n’b a letos se objeví naživo i u nás, a to jako předskokan podzimního koncertu britské Coldplay.

Kimbra: Vows

Foto: Warner Music

Nová alba

Vlastním jménem Kimbra Lee Johnsonová se narodila 27. 3. 1990 na Novém Zélandu. Navštěvovala Hillcrest High School a v deseti letech začala psát vlastní písně. Účinkovala jako hudebnice v soutěži národních škol Rockquest, kde získala druhé místo v roce 2004, a to ve věku čtrnácti let. Její otec Ken byl vedoucí lékař a její matka byla zdravotní sestra. Kimbra zveřejnila svůj první videoklip v dětské televizní show What Now na Novém Zélandu. Vows je její debutové album a v její domovině se na trhu objevilo již loni.

Passion Pit: Gossamer

Foto: Columbia Records

Nová alba

Passion Pit, americká elektronická parta z Cambridge, konečně přichází s novým albem. To avizoval singl Talk A Walk. Frontman Michael Angelakos, jenž formaci v roce 2007 spoluzakládal, vysvětluje: „Gossamer je soulad mezi texty a hudbou. Texty na albu mají hodně co říci o tom, co v posledních dvou letech svého života zažil.“ V diskografii kapely je Gossamer druhá deska. Debut Manners vyšel před třemi lety.

John Frusciante: Letur – Lefr

Foto: Popron

Nová alba

Americký zpěvák, skladatel, kytarista a občas i filmový producent John Frusciante je veřejnosti znám především jako kytarista kapely Red Hot Chili Peppers. Již od roku 1994 ale natáčí i sólové desky a poté, co domovskou kapelu před zhruba pěti lety definitivně opustil, věnuje se výhradně vlastní produkci. Patří při tom k velmi pracovitým umělcům.

Aby se svým fanouškům po třech letech od vydání poslední desky opět připomenul, vydává pětiskladbové minialbum Letur-Lefr EP. Jak dodává, jedná se o skladby, které natočil již v roce 2010. Sám si nahrál všechny hudební nástroje, na písních též zpívá, všechny skladby si následně produkoval a pozval si k natáčení i několik svých přátel, kteří mu v písních přispěli vokály. Jedná se však pouze o malou ochutnávku toho, co Frusciante plánuje na podzim. To totiž hodlá vydat celou desku, kterou pojmenoval PBX Funicular Intaglio Zone.

P.O.D.: Murdered Love

Foto: Razor And Tie

Nová alba

Murdered Love je osmé studiové album vynikající americké rockové kapely P.O.D. V jejích textech se objevují křesťanské motivy, a to od jejích úplných začátků. Formace vznikla v San Diegu před dvaceti lety. Je složena ze zpěváka Sonnyho Sandovala, bubeníka Wuva Bernarda, kytaristy Marcose Curiela a baskytaristy Traa Danielse. Po celém světě více než devět milionů cédeček.

Reklama

Výběr článků

Načítám