Hlavní obsah

Nový film Charlieho Kaufmana sponzorují fanoušci

Právo, Klára Kolářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký scenárista a režisér Charlie Kaufman, kterého si diváci mohou pamatovat jako autora Adaptace, Věčného svitu neposkvrněné mysli nebo třeba filmu V kůži Johna Malkoviche, se pustil do nezvyklého projektu.

Foto: Profimedia.cz

Charlie Kaufman

Článek

Svůj nový animovaný film s anglickým názvem Anomalisa, k němuž napsal scénář, se rozhodl financovat zcela bez pomoci velkých studií. Činí tak proto, aby nemusel ustupovat ze svých vytyčených cílů a nápadů.

Foto: ČTK

Charlie Kaufman

Uvedl to britský list The Guardian, podle něhož se jedná o čtyřicetiminutový snímek, který bude režírovat doposud nepříliš známý Duke Johnson. Anomalisu napsal Kaufman původně pod pseudonymem jako divadelní hru.

Na uskutečnění svého snímku potřebují filmaři 200 tisíc dolarů. Potřebné peníze shánějí z darů svých fanoušků. Podle webu Kickstarter, který podobné projekty sdružuje, se dosud vybralo necelých 180 tisíc. Do ukončení sbírky schází ještě 53 dní, což je poměrně optimistická bilance. Kaufmanovi fanoušci mohou přispívat alespoň jedním dolarem.

Veřejnou sbírku pro své filmy volili dosud spíš nezávislí tvůrci, Kaufmanův případ však ukazuje, že problémy s penězi mohou mít i renomovaní autoři.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám