Hlavní obsah

Nová DVD: Před úsvitem, Tři králové a Ďáblův advokát

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé s českým dabingem vychází film Před úsvitem s Julií Delpyovou a Ethanem Hawkem v hlavních rolích. Tři králové s Georgem Clooneym jsou absurdně komičtí, velmi akční a překvapivě dojemní. Vynikající herecké obsazení nabízí také Ďáblův advokát, jehož hrdina stojí poprvé v životě před případem, který možná nevyhraje.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Před úsvitem

Foto: Castle Rock Entertainment

Včera cizinci, dnes nerozlučné spřízněné duše, za pár hodin se budou muset rozloučit. Jesse a Celine se před úsvitem snaží naplno prožít každý okamžik. Potkali se ve vlaku na cestě po Evropě a při poznávání Vídně vytušili vzájemnou spojitost. Lidé, místa a atmosféra města v nich probudí lásku, která je nevyhnutelným cílem jejich cesty. Společně sdílí naději, legraci, sny, obavy i údiv. Je to den, který zůstane v jejich vzpomínkách. Oslava mladé lásky, která zůstává ve vzpomínkách stále živá.

Před úsvitem, USA/Rakousko/Švýcarsko, 1995, 97 min., romantický/drama, režie: Richard Linklater, hrají: Ethan Hawke, Julie Delpyová, Andrea Eckertová, Erni Mangold, Hans Weingartner, Peter Ily Huemer, Adam Goldberg, Richard Linklater, Paul Poet a další.

Tři králové

Foto: Warner Bros

Děj začíná v době, kdy končí válka v zálivu. Čtyři američtí vojáci se uprostřed výpravy rozhodnou dovézt domu více než jen písečné blechy. Vyrazí přes iráckou poušť, aby nalezli milióny v ukradeném kuvaitském zlatě. Jenže jsou vehnáni do centra demokratického povstání, které převrátí jejich den i životy naruby.

Tři králové, Austrálie, USA, 1999, akční/komedie/drama, 111 min., režie: David O. Russell, hrají: George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube, Spike Jonze, Cliff Curtis, Nora Dunn, Jamie Kennedy a další.

Ďáblův advokát

Foto: Warner Bros

Právní zástupce Kevin Lomax je skutečný formát. Drží rekord v počtu vyhraných případů. Díky tomu obdrží nabídku od špičkové newyorské firmy. Ale práce, kterou Lomax přijme, není úplně to, co si představoval. Ďábel je důkladný.

Keanu Reeves hraje v tomto moderním pojetí gotického příběhu dychtivého Lomaxe, Al Pacino je charismatickým zakladatelem firmy, který ví, že existují případy, které mohou být vyhrány a duše, které mohou být ztraceny.

Ďáblův advokát, USA, Německo, 1997, drama/mysteriózní/thriller, 138 min., režie: Taylor Hackford, hrají: Keanu Reeves, Al Pacino, Charlize Theronová, Jeffrey Jones, Judith Ivey, Connie Nielsen, Craig T. Nelson, Tamara Tunie, Ruben Santiago-Hudson, Laura Harringtonová a další.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám