Hlavní obsah

Nové knihy: Krhut, Frenchová, Swerlingová, Muchamore, Ellis a Robertson i Yojimba 17

Právo, František Cinger

K dispozici jsou nový román Daniela Krhuta, dílo britské herečky a spisovatelky Dawn Frenchové, americká autorky Beverly Swerlingové, Brita Roberta Muchamoreho, Američanky Candace Bushnellové i její rodačky Karen Thompsonové Walkerové. Jako prémie dva komiksy Warrena Ellise a Daricka Robertsona i Usagiho Yojimba 17.

Článek

Daniel Krhut:

Pašerák snů

Nové knihy

Hrdinou je autorův literární dvojník Eduard Remody, který je posedlým vypravěčem svého života. Spontánní, osobitou a mnohdy surově cynickou pouliční řečí líčí osudy svých přátel přežívajících na společenské periferii, různých snílků, zoufalců, hráčů, děvkařů, bláznů, ale i normálně „šílených“ lidí. Text je napsaný čtivým elektrizujícím stylem, který udržuje čtenáře v neustálém napětí. Beatnickou poetikou nabitý Pašerák snů je volným pokračováním autorovy prvotiny Modrej soumrak nad městem. Oba texty vycházejí společně v jedné knize.

Host, 248 stran, 269 Kč

Dawn Frenchová:

Tak trochu úžasní

Nové knihy

Příběh rodiny žijící v britském maloměstě líčí v zábavné formě deníku tři vypravěči – tak trochu vyhořelá matka Mo, jíž táhne na padesátku a není z toho zrovna nadšená; sedmnáctiletá dcera Dora posedlá Facebookem, pěstováním stádního vkusu a vlastními komplexy, která vede se svou pochopitelně nemožnou matkou zákopovou válku, a třetím je o rok mladší syn Peter, který se domnívá, že je duševně osudově spřízněn s Oscarem Wildem, a s neskrývaným zalíbením se chová jako nefalšovaný dandy.

Argo, přeložila Barbora Punge Puchalská, 288 stran, 298 Kč

Beverly Swerlingová:

Město rozkvětu

Nové knihy

Dílo volně navazuje na sérii i u nás vyhledávaných historických románů, mapujících zrod a rozvoj Spojených států, zejména však jejich nejvýznamnějšího města – New Yorku. Po Městě snů, Městě slávy a Městě naděje nás autorka přenáší do doby, kdy se ostrov Manhattan na samém konci občanské války mění v pulzující centrum bohatství a blahobytu. Hlavní hrdina příběhu, Joshua Turner – nejmladší potomek rodu Turnerů, kterého známe už z předchozích románů – se z války vrací bez nohy, zato však s hlavou plnou převratných plánů. Podniká ve stavebnictví, na Manhattanu buduje první vysoké činžovní domy a od základu mění tvář města.

BB art, přeložil Gerik Císař, 368 stran, 299 Kč

Robert Muchamore:

Cherub: Motorkáři

Nové knihy

Jedenáctý příběh Cherubů, dětské jednotky spadající pod britskou špionážní agenturu MI5, kteří se musí pokusit zlikvidovat zločinecký motorkářský gang. Motorkářské gangy tvoří vlastní svět se zákony, které je staví do protikladu k okolnímu světu. Tentokrát tři agenti Cherubů – James, Lauren a Dante – mají za úkol infiltrovat do nejmocnější motorkářského gangu Pirátů a zjistit, jakým způsobem gang pašuje do Británie zbraně a drogy. A protože jde o obrovské peníze, jde samozřejmě i o život. To platí především pro Danta, který má s Piráty už roky nevyřízený účet.

BB art, přeložila Petra Klůfová, 304 stran, 199 Kč

Candace Bushnellová:

4 Blondýnky

Nové knihy

Příběhy čtyř žen – rozdílných, a přece stejných ve své touze po štěstí, po dokonalém milenci a po lásce. Rádi byste nahlédli do světa bohatých a slavných, do světa úspěšných mužů a krásných žen? Nakoukli jim rovnou do ložnic a přesvědčili se, jestli jsou opravdu tak dokonale šťastni, jak si často představujeme? Dejte se k nim tedy pozvat prostřednictvím téhle humorné, vzrušující, zábavné a erotické knížky. Autorka zavede mezi newyorskou smetánku a její prominenty, protáhne nás snobskými bary i exkluzivními večírky.

BB art, přeložil Pavel Kaas, 304 stran, 249 Kč

Karen Thompsonová Walkerová:

Věk zázraků

Nové knihy

Děsivě prorocký román, v němž mohutné zemětřesení vychýlí Zemi z její osy. Jedenáctiletá dívka a její rodina se jednou ráno probudí ve svém skromném domě a se zbytkem světa zjistí, že rotace zeměkoule se náhle začala zpomalovat. Zprvu o šest minut, pak o dvanáct, potom o čtyřiadvacet. Když se tento jev ustálí, dny se prodlužují na osmačtyřicet hodin, gravitace slábne, ptáci přestávají létat a astronauti se ocitají bez pomoci daleko od Země. Na pozadí této globální pohromy se odvíjí napínavé rodinné drama, dojemná historie pádů a vzestupů dívčina dospívání, to vše překrásně mapující dopady velkých i malých katastrof na životy obyčejných lidí.

Jota, přeložila Libuše Čižmárová, 272 strany, 328 Kč

Warren Ellis, Darick Robertson:

Transmetropolitan 6: Někdy

Nové knihy

Nic jiného z vás paranoika v totální deziluzi neudělá s větším gustem – a ve Městě budoucnosti teď není nikdo slavnější než megapopulární zuřivý reportér Spider Jerusalem. Spider toho má tak akorát dost. Stala se z něj karikatura, postavička z televize, celebrita, kterou všichni znají a nikdo už ji nebere vážně. Tak takhle tedy ne. Je nejvyšší čas nabušit se všemi drogami, které jsou zrovna po ruce, vyspat se z toho a pak čerstvý a s rozběhem někoho nakopnout do koulí. Třeba prezidenta. Ten parchant si o to přece říkal.

BB art, přeložil Darek Šmíd, 144 stran, 399 Kč

Usagi Yojimbo 17:

Souboj v Kitanoji

Nové knihy

Králičí ronin Usagi Yojimbo to nemá v životě lehké, a nejinak je tomu i v případě, kdy se má stát svědkem souboje na život a na smrt mezi svým bývalým učitelem, Katsuichi-senseiem, a jeho nejzapřisáhlejším rivalem, Nakamurou Kojim. Dřív, než k souboji vůbec dojde, připlete se Usagi do sporu mezi Kojim a studenty jedné školy šermu, kteří si nepřejí, aby potulný samuraj vyzval na souboj jejich mistra. Společně s Kojim pak také pomohou rolnické vesnici sužované hejny vran a hordou banditů... a Usagi odhalí klíčovou slabinu Kojiho stylu, která by jeho bývalému učiteli mohla zachránit život... avšak za cenu Usagiho cti...

Crew, 224 stran

Reklama

Výběr článků

Načítám