Hlavní obsah

Noc plná hvězd končí, Jarek Nohavica na festivalu pokřtí album

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek a v sobotu se na třineckém stadiónu Borek uskuteční dvacátý ročník Noci plné hvězd, jednoho z nejstarších hudebních festivalů na Moravě. Již před časem pořadatelská agentura Petarda Production oznámila, že to bude jeho poslední ročník.

Foto: Aleš Honus , Právo

Těšínský písničkář na něm pokřtí své nové řadové album Tak mě tu máš, které si budou moci návštěvníci akce na místě premiérově koupit za 249 Kč.

Článek

„V roce 1993, když jsme festival zakládali, nás vůbec nenapadlo, že se z něho během následujících tří čtyř let stane jeden z největších v České republice. Měli jsme návštěvy až kolem třiceti tisíc. V posledních letech ale na festival dolehla krize. Objevila se řada jiných akcí a my nebyli schopni této konkurenci čelit. Noc plná hvězd se koná v regionu, ve kterém je málo peněz, a my neměli ekonomické krytí na velké hvězdy. Naše agentura několik posledních ročníků dotovala miliónovými částkami z jiných aktivit, a tak jsme se rozhodli trvání akce ukončit,“ řekl Právu za pořadatele Petr Šiška.

Budou se prolínat žánry

Dodal, že se nebrání myšlence nastartovat v příštích letech kariéru nějakého jiného hudebního festivalu v regionu Třinecka. „Nebude to ortodoxní metalový festival, ale pokud k něčemu takovému dojde, bude to akce, na které se budou prolínat žánry.“

Největším lákadlem letošní Noci plné hvězd je páteční blok nazvaný Jarek Nohavica a přátelé. Těšínský písničkář na něm pokřtí své nové řadové album Tak mě tu máš, které si budou moci návštěvníci akce na místě premiérově koupit za 249 Kč.

„Půjde o čtyřhodinové pásmo, které dostalo pracovní název Cuk z verku, což je vlastně takové symbolické označení pro odvoz Noci plné hvězd z Třinecka. Nohavica zazpívá za doprovodu akordeonu a akustické kytary své největší hity a bude se spojovat s hosty, které si sám vybral. Pozval skupiny Doga, Gorole, Blaf, Legendy se vrací, která blok uzavře vzpomínkou na Johna Fogertyho a Creedence Clearwater Revival, nebo Ewu Farnou, se kterou bude zpívat polsky,“ prozradil Šiška.

Celý Nohavicův koncertní blok bude zaznamenán filmovými kamerami, a pokud vše dobře dopadne, do roka vyjde unikátní záznam na CD a DVD.

V sobotu se na festivalu představí Markéta Konvičková, Kreyson, Mandrage, Rybičky 48, Horkýže slíže, No Name, Arakain a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám