Hlavní obsah

Rodina a známí se rozloučili s herečkou Evou Klepáčovou, manželkou Josefa Zímy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V krematoriu v pražských Strašnicích proběhlo v úterý poslední rozloučení s manželkou Josefa Zímy, herečkou Evou Klepáčovou. Kromě manžela se zúčastnily herečky Jiřina Bohdalová a Miriam Kantorková. Přišel také psychiatr a rodinný přítel Jan Cimický.

Zemřela herečka Eva KlepáčováVideo: Novinky

 
Článek

„Vzpomínám na Evu moc rád, spojovalo nás dlouholeté přátelství. Já už se tady cítím jako součást rodiny,“ řekl Novinkám Jan Cimický.

Herečka a moderátorka Eva Klepáčová zemřela minulý týden ve věku 79 let. Hrála především v divadlech, věnovala se dabingu. Známá je například jako energická Káča z legendární pohádky Hrátky s čertem. Svůj hlas propůjčila Nastěnce z pohádky Mrazík.

Začínala jako moderátorka, od 50. let působila v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého na Smíchově. Hrála tam 34 let. Ztvárnila role jak něžných dívek, tak výřečných děvčat.

Její nejznámější filmovou rolí byla postava Káči v pohádce Hrátky s čertem z roku 1956. V pozdějších filmech, často televizních, hrála spíše malé role. Například ve filmu Jak básníkům chutná život nebo Kolja. Ztvárnila role i v seriálech Třicet případů majora Zemana, Žena za pultem nebo Křeček v noční košili.

V dobách normalizace nesměla působit v televizi, živila se proto svým hlasem, například namlouvala dokumenty.

Reklama

Výběr článků

Načítám