Hlavní obsah

Jurský park 3D půjde do kin v červenci 2013

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat ke starým nápadům se stal v Hollywoodu nejstandardnějším způsobem tvorby a bylo tak jen otázkou času, kdy na diváky vyskočí další dinosaurus z Jurského parku Stevena Spielberga. Nyní už je známo i datum premiéry - má to být za rok 19. července a tentokrát ve 3D.

Foto: Universal

Jurský park

Článek

"Jediný film, u kterého jsem někdy zvažoval nové přepracování se současnou technikou, je první Jurský park," uvedl už loni Steven Spielberg. "Ve 3D  to bude vypadat opravdu velkolepě."

Tento remake by prý neměl vykazovat prakticky žádné změny oproti originálu, kromě převedení do 3D.

"Není to tak, že bychom těžili z práce předchůdců. My jsme tu technologii vynalezli. První hlavní postavy v dějinách, které byly digitální, byly dinosauři v Jurském parku. Nikdy předtím se to nestalo."

Film byl jedním z největších komerčních trháků devadesátých let. V roce 1993 vyvolal Steven Spielberg se svou akční pohádkou dinosauří mánii a pradávné bestie byly všude.

Jurský park vydělal na celém světě asi 900 miliónů dolarů a po vydání ve 3D jistě překročí miliardu, pokud se to ovšem dá počítat jako stejný film. Příběh byl založen na knize Michaela Crichtona a ukazoval, co by se mohlo stát, kdyby se vědcům v současnosti podařilo oživit dinosaury a oni se vymkli kontrole.

Reklama

Výběr článků

Načítám