Hlavní obsah

HBO se omlouvá za useknutou Bushovu hlavu v seriálu Game of Thrones

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechtěně humorný skandál řeší televize HBO. Ve fantasy seriálu Game of Thrones totiž použili umělou hlavu bývalého amerického prezidenta George Bushe, informoval server RollingStone. Nyní vysvětlují, že rekvizitu použili spolu s dalšími hlavami neúmyslně a nic tím prý nemysleli.

Foto: Larry Downing/Files , Reuters

Bývalý americký prezident George Bush

Článek

Useknutá Bushova hlava napíchnutá na bodci se vyskytla v jedné epizodě první řady seriálu, která už vyšla na DVD.

"Ta poslední hlava nalevo je George Bush," přiznali tvůrci David Benioff a D.B. Weiss v komentáři na DVD. "Bushova hlava se objevuje v několika scénách stínání. Nebyla vybrána schválně, nejde o politické prohlášení. Museli jsme použít všechny hlavy, co se povalovaly kolem."

Foto: Profimedia.cz

Záběr na umělou hlavu Geroge Bushe ze seriálu Game of Thrones

V novém tiskovém prohlášení pak Benioff a Weiss uvedli, že upozorňování na tento údajný omyl byl špatný nápad.

"Používáme hodně umělých částí těla - hlavy, ruce a tak dále. Nemůžeme si dovolit vyrábět všechny nové, zvláště ve scénách, kde jich potřebujeme moc, tak si to pronajímáme v balíku. Poté, co byla scéna natočena, někdo upozornil, že jedna z těch hlav vypadá jako George Bush. V komentáři na DVD jsme to zmínili, což jsme neměli dělat. Nechtěli jsme tím vyjádřit neúctu k bývalému prezidentovi a omlouváme se, jestli jsme řekli nebo udělali něco, co by to naznačovalo."

Další prohlášení vydala společnost HBO a ta si sype popel na hlavu ještě mnohem více:

"Byli jsme z toho hluboce zděšeni a považujeme to za nepřijatelné, bezohledné a velmi nevkusné. Jasně jsme to sdělili producentům seriálu, kteří se ihned omluvili za tuto neúmyslnou nedbalost. Litujeme, že se to stalo a necháme to odstranit ze všech budoucích DVD."

Reklama

Výběr článků

Načítám