Hlavní obsah

Nova chystá stanice Nova News a fanda

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize Nova se chystá expandovat. Získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání dvě licence na provoz televizního vysílání na dobu dvanáct let. První má název Nova News a druhá licence je na stanici s označením fanda.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf Novy Jan Andruško

Článek

Rada to oznámila v zápise ze svého jednání, zaslaného ve čtvrtek médiím. V oznámení o licenci není uvedeno, zda stanice budou volně dostupné nebo placené. Jak je známo, Nova vidí svou budoucnost v placeném obsahu vysílání.

Novu New má Nova vysílat na „zvláštních přenosových systémech“, což může být internetové vysílání. Vysílání má být zaměřeno na zprávy, publicistiku, zábavné pořady vlastní výroby, a to vše v rozsahu 18 hodin denně v českém jazyce na území České republiky.

Kanál fanda hodlá vysílat prostřednictvím družice a program má být zaměřen převážně na sport, dramatickou tvorbu a dokumentární tvorbu zejména americké provenience, a to akčního, kriminálního a sci-fi žánru. Sportovní pořady mají být podle sdělení vysílací rady zaměřeny převážně na populární sporty, jako je fotbal, hokej a motorismus. Časový rozsah vysílání fandy byl stanoven 18 až 20 hodin denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám