Hlavní obsah

Do Prahy se řítí další velkolepá Pink Floyd Show

Novinky, Stanislav Dvořák

Po Australian Pink Floyd Show vystoupí v Praze také Brit Floyd, velkolepá show inspirovaná legendární skupinou Pink Floyd, vybavená animacemi a spoustou světel. V pražské O2 Aréně se zastaví 18. října.

Brit Floyd

 
Článek

Brit Floyd už vidělo v zahraničí asi čtvrt miliónu lidí a v programu nazvaném A Foot in the Door chtějí představit všechny zásadní hity Pink Floyd.

"Představení vytvořil Damian Darlington speciálně pro Brit Floyd u příležitosti oslav zcela nové oficiální nahrávky Best Of Pink Floyd. Na základě velkého úspěchu divákům představí speciální bonus v podobě celé 23minutové úchvatně ztvárněné skladby Echoes, kterou Pink Floyd představili na albu Meddle z roku 1971. Nebude chybět ani výběr z asi nejznámějšího titulu The Wall," uvedl za pořadatele Petr Novák.

Program A Foot In The Door má přesný seznam skladeb, fanoušci tedy uslyší: Hey You, See Emily Play, The Happiest Days of Our Lives, Another Brick In The Wall (pt 2), Have A Cigar, Wish You Were Here, Time, The Great Gig In The Sky, Money, Comfortably Numb, Echoes, High Hopes, Learning To Fly, The Fletcher Memorial Home, Shine On You Crazy Diamond, Brain Damage, Eclipse a Run Like Hell.

"Preciznost, unikátní animace, dokonalá světla a zvuk a je považován za nejlepší hudební poctu skupině Pink Floyd na světě," dodal Novák.

Britská rocková legenda Pink Floyd už dávno nevystupuje a nedá se očekávat comeback. I když zpěvák a baskytarista Roger Waters nedávno potvrdil, že vztahy s bývalými kolegy nejsou nijak hrozné. Přiznal, že jeho soudy o autorská práva s bývalými kolegy nebyly moc moudré a chápe, že nešlo jen o jeho zásluhy. Skupina byla team.

„Když jsme byli mladí, tvořili jsme opravdu skvělý tým. Od roku 1968 až do vydání Dark Side Of The Moon jsme byli dobře fungující parta,“ uvedl Waters.

Kapela se naposledy sešla na pódiu v roce 2005 na koncertu Live 8. Comeback se ale nikdy nepovedl, i když jim nabízeli až 250 miliónů dolarů za turné.

Vstupenky na pražský koncert se budou prodávat ve sběrnách Sazky v cenách 950 - 1250 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám