Hlavní obsah

Nezávislá CD: Dub Artillery i knížky do ucha

Novinky, Stanislav Dvořák

Mimo svět nadnárodních vydavatelů vychází například audiokniha Dívka, která si hrála s ohněm, poslechnout si můžete také stařičkou rozhlasovou hru Věc Makropulos a výborné undergroundové reggae a dub natočili pražští Dub Artillery.

Foto: Dub Artillery

Dub Artillery

Článek

Debutové album Sweet Machinery vydala česká skupina Dub Artillery. Ve skromných podmínkách vytvořili dobrou desku, směs tradičního reggae a dubu s "kosmickými" zvuky temnějšího charakteru. Zpěvačka Nina zvuk kapely vyvažuje a přináší křehčí melodický prvek.

"Na většinu koncertů letní sezóny chystáme o něco bohatší zvuk, než na jaký jsou naši fanoušci zvyklí. Budeme koncertovat s dechovou sekcí a nadaným kytaristou Standou Urbánkem (Lion Taxi Service, Confessions), aby od nás návštěvníci festivalů neslyšeli každý rok totéž," slibuje skupina.

Desku vydala vlastním nákladem a najdete ji na stránkách www.dubartillery.cz.

Stieg Larsson: Dívka, která si hrála s ohněm

Martin Stránský načetl na CD druhý díl trilogie Milénium Stiega Larssona. Dva novináři jsou zavražděni krátce před publikováním článku o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na zbrani nalezené na místě činu najdou otisky hackerky Lisbeth Salanderové. Mikael Bomkvist je ale přesvědčen o její nevině. CD vydal Radioservis.

Karel Čapek: Věc Makropulos

Na CD vychází rozhlasová hra Věc Makropulos v obsazení Jiřina Švorcová, Karel Höger, Viktor Preiss, Jiří Klem, Miloš Nedbal, Gabriela Vránová a další. Slavná divadelní hra s tématem dlouhověkosti Věc Makropulos byla poprvé uvedena na jevišti vinohradského Městského divadla v roce 1922. Audioverze vychází z původní předlohy, je však obohacena o zvukové prostředky typicky rozhlasové. Vydal Radioservis.

Reklama

Výběr článků

Načítám