Hlavní obsah

Muži v černém zase zachraňují svět

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Will Smith a Tommy Lee Jones se už potřetí ponořili do dobrodružství tajných agentů, Mužů v černém. První sci-fi komedie z této série přišla na svět už v roce 1997 a mnoho se za tu dobu nezměnilo. Zase je třeba zachránit svět.

Upoutávka na film Muži v černém 3 (v kinech od 31.05.2012)Video: Falcon

 
Článek

Agent J musí tentokrát cestovat do minulosti, aby podržel parťáka, agenta K, a jen tak mimochodem i celé lidstvo. Zároveň tam odhalí velké osobní tajemství, které v slzopudném závěru umožní některým divákům kýčovitý prožitek.

Foto: Falcon

Muži v černém 3

Muži v černém 3 jsou divoký slepenec honiček, stříleček a triků. Nic tu nedává smysl a všechno má být pořádně crazy. První polovinu to ještě celkem baví, pak už se ale všechno jen opakuje - další rvačka, další výbuch, cestování v čase, honička v autě, honička na motorkách...

O příběhu těžko mluvit. Scénář je sledem gagů a explozí, postavy nemají žádnou složitou duši, komiksový záporák pořád jen ukazuje, jak je záporný, a muži v černém se snaží působit cool.

Akční scény jsou na úrovni, jakou by člověk od amerického mainstreamového filmu v roce 2012 očekával. Na tom a na různých fantasmagorických vynálezech se tvůrci skvěle vyřádili.

Foto: Falcon

Muži v černém 3

Částečně filmu pomáhají i odlehčující hlášky (narážky na Warhola a Obamu), jenže to je přibližně všechno. Humoru mělo být mnohem, mnohem víc. A proč se vlastně děj přesunuje do roku 1969, když se z toho nevytěží moc legrace navíc? Kromě scénky typu rasistický buranský polda na dálnici a černoch v příliš drahém autě, což je hodně provařený nápad.

Retro prostředí je velkoryse nádherné, jistě bylo nákladně zpracováno, jenže nudu to nezastaví. Jediné, co zbývá, je nasadit 3D brýle a bezmyšlenkovitě se kochat bláznivými stroji, dopravními prostředky, zbraněmi a spoustou slizce odporných „emzáků“.

Celkové hodnocení: 55 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám