Hlavní obsah

Robocop se vrací. Stvoří ho Gary Oldman z Temného rytíře

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Gary Oldman se postaví proti Joelu Kinnamanovi v novém Robocopovi. Na úspěch akčního filmu z osmdesátých let hodlá navázat studio MGM.

Foto: Orion Pictures

Původní Robocop vznikl v roce 1987.

Článek

Režie se ujme Jose Padilha a produkce Marc Abraham a Eric Newman. Joel Kinnaman bude hrát Robocopa, policistu Alexe Murphyho, který byl smrtelně zraněn, ale vrátí se díky  tajnému projektu jako kyborg.

Gary Oldman pak ztvární Nortona, vědce, který Robocopa stvořil a musí se rozhodnout, jestli bude sledovat jen sobecké zájmy korporace nebo i lidskou stránku kyber-policisty. Natáčení začne v září v Torontu a premiéra by mohla být přibližně v létě 2013.

Oldman se v červenci objeví v kinech v novém příběhu z batmanovské série Temný rytíř povstal (režie Christopher Nolan). Aktuální krimi drama Lawless, kde si zahrál se Shiou LaBeoufem a Tomem Hardym, mělo právě premiéru na mezinárodím filmovém festivalu v Cannes.

Verhoeven symbolem osmdesátek

Herec na sebe upozornil v devadesátých letech v dramatech jako Pravdivá romance nebo JFK. Dnes patří k nejlépe vydělávajícím hercům v Hollywoodu, hrál v několika dílech Harryho Pottera, v Temném rytíři, v Interstate 60 a nedávno v britském špiónském thrilleru z období studené války Jeden musí z kola ven.

Prvního Robocopa uvedl v roce 1987 režisér Paul Verhoeven, tvůrce snímků Total Recall či Základní instinkt. I když šlo o jasně béčkovou látku, Robocop se stal v rámci akčního žánru klasikou a pro mnohé symbolizuje éru osmdesátých let, kdy se začalo dařit temnější depresivní sci-fi.

Reklama

Výběr článků

Načítám