Hlavní obsah

Rada ČT neveřejně zhodnotí, jak se povedly nové Události

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitel České televize Petr Dvořák musí předložit Radě ČT do 9. července zhodnocení nebo sebereflexi, jak se vedení televize jeví nová podoba hlavní zpravodajské relace Události.

Foto: Milan Malíček, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák bude disktutovat s Radou za zavřenými dveřmi.

Článek

Diskutovat o tom budou radní s vedením ČT ve středu 11. července za zavřenými dveřmi, protože „strategické plány není vhodné veřejné prezentovat, nechci ohrozit ČT v konkurenčním prostředí“, jak řekl na středečním jednání rady šéf ČT Dvořák. On i někteří radní se přesto bojí úniku informací z uzavřeného jednání do médií.

Na radě padaly opatrně řečené názory, že nová forma i obsah Událostí vzbuzuje „přinejmenším rozpaky“. Radní Jan Prokeš upozornil na to, že Rada ČT se podle zákona nesmí veřejně vyjadřovat k jednotlivým pořadům.

„Tato diskuse je vlastně již za hranou toho, co nařizuje zákon.“ poznamenal Prokeš. Předseda Rady ČT Milan Uhde chce slyšet odpověď na otázku, zda jsou nové Události již konečnou verzí, nebo ČT hodlá s ohlasy a připomínkami diváků a kritiků něco dělat.

Radní se ve středu zabývali i analýzou vzdělávacích pořadů ČT. Programový ředitel ČT Milan Fridrich naznačil strategii do budoucna. ČT se bude zabývat tématy vesmír, lidské tělo a sociologické jevy. „Vzdělání se musí divákům podávat cestou chytrou a nenásilnou,“ uvedl Fridrich.

Reklama

Výběr článků

Načítám