Hlavní obsah

Horečka sobotní noci patřila v Brně muzeím a galeriím

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Semifinále hokejového šampionátu proti Slovákům? Finále Ligy mistrů s českým zástupcem Petrem Čechem? Nic z toho se v sobotu večer nemohlo vyrovnat už tradiční Brněnské muzejní noci, která se letos uskutečnila už poosmé. Své brány návštěvníkům tentokrát od šesté hodiny večerní až do půlnoci otevřelo na 15 brněnských institucí.

Foto: Petr Kozelka , Právo

V Moravské galerii se mohli lidé na Brněnskou muzejní noc vyzdobit malbou na obličej.

Článek

Sobotní podvečer není obyčejně zrovna v centru Brna ve znamení klokotajícího života. Kdo tak nevěděl o Muzejní noci, musel být proto notně překvapen, protože centrem Brna proudily tisíce lidí, kteří si nenechali ujít neobyčejný noční zážitek.

Své brány otevřela například Moravská galerie, Moravské zemské muzeum, Technické muzeum či nově zrekonstruovaná Hvězdárna a planetárium. Letos se do projektu zapojilo i Národní divadlo Brno, kde se mohli návštěvníci pokochat několika divadelními představeními.

Před mnohými institucemi se tvořily fronty, vždyť muzea a galerie se snažily návštěvníky přilákat na bohatý doprovodný program. Špilberk na noc ožil šermířskými souboji a vystoupeními zaměřenými na právo útrpné a oheň pekelný, v kasematách pod hradem znovu zaúpěli odsouzení.

Moravské zemské muzeum odhalilo nově opraveného „brněnského draka“, Moravská galerie nabídla příchozím možnost vyparádit se karnevalovou maskou v benátském stylu, odvážnější si mohli nechat vytvořit stylovou kresbu na obličej. Doslova narváno tak bylo ve všech otevřených místech až do půlnoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám