Hlavní obsah

Kultura nebo zvrácenost? Mrtvý Mercury či Jackson na pódiu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Technika dnes umožňuje, aby se na pódiu pohybovali dávno mrtví zpěváci mezi svými živými kolegy. Ve čtvrtek například oznámil kytarista Queen Brian May, že Freddie Mercury se objeví během představení londýnského muzikálu We Will Rock You. A není jediný.

Foto: Profimedia.cz

Freddie Mercury v roce 1984 během londýnského koncertu ve Wembley.

Článek

Podle Briana Maye nepůjde v tomto případě o hologram, ale o jistý druh optické iluze: „Lidé si budou říkat, viděli jsme opravdu Freddieho?“

Něco podobného už udělali před časem na americkém festivale Coachella, kde se zjevil mrtvý raper Tupac Shakur. Kytarista naznačil, že v muzikálu použijí podobnou techniku jako Američané.

"Je trochu nešťastné, že udělali to s tím Tupakem, protože my už jsme nějakou dobu pracovali na tom, aby se Freddie objevil na pódiu,“ vysvětlil. Tu technologii jsme si prohlédli, ale myslím, že pro představení, které běží osmkrát do týdne, to pravděpodobně nebude moc praktické.“

Už po koncertě s Tupakem se veřejnost na zahraničních serverech dost podivovala, co je to za nápad. Podle některých je až děsivý a jde o projev neúcty k mrtvým umělcům, kteří se nemohou bránit, a také o bezostyšné tahání peněz z nešťastných fanoušků.

Speciální show s Freddiem Mercurym se koná 14. května a půjde o oslavu deseti let uvedení úspěšného muzikálu We Will Rock You. Má se jí zúčastnit původní herecký tým a také producent muzikálu Robert De Niro. „Bude tu jistá osoba, která je úzce spojena s rozjezdem představení, náš přítel Bob z Los Angeles," potvrdil familérně May. „Říkáme mu Bob, aby jsme moc nepodlehli jeho hvězdnému statusu.“

Mrtvý Jackson také tančí 

Foto: Archiv, Právo

Michael Jackson ve videoklipu k písni Thriller.

V dubnu ohlásili podobný projekt i bratři Michaela Jacksona. Jackie Jackson sdělil bulvárnímu deníku The Sun, že už o tom dříve přemýšleli. "Nebylo by to nádherné? Vlastně už jsme na ten nápad narazili před dvěma roky pro Michaelovu Cirque du Soleil show."

Nejmenovaný zdroj dále sdělil, že takové turné by mohlo být "nejvýnosnější v historii", jenže nebude tak lehké ho prosadit. Pokud se má v nějakém představení použít obraz Michaela Jacksona, vyžaduje to dlouhá jednání.

Anketa

Šli byste na holografický koncert mrtvého zpěváka?
Ano
75,8 %
Ne
24,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 537 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám