Hlavní obsah

Americký kytarista Pat Metheny v Brně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejslavnějších kytaristů světa Pat Metheny vystoupí v brněnském Bobycentru 28. června. Držitel neuvěřitelných 19 cen Grammy přijede s novým projektem Unity Band.

Foto: Smart Communication

Pat Metheny

Článek

Metheny má za sebou desítky alb a vyzkoušel si nejrůznější formy akustického i elektrického jazzu. Přestože se věnuje nekomerční hudbě, dokázal prodat milióny desek. Tentokrát přijede s partou newyorských muzikantů ve složení Chris Potter (saxofón), Ben Williams (kontrabas) a Antonio Sánchez (bicí).

Metheny se prosazoval koncem sedmdesátých let a začátkem osmdesátých. Mezi průlomová alba se počítají např. Bright Size Life, Pat Metheny Group nebo American Garage.

Během let spolupracoval také na mnoha deskách jiných velkých hudebních osobností jako Gary Burton, Chick Corea, Pedro Aznar, Jaco Pastorius, Charlie Haden, John Scofield, Jack DeJohnette, Herbie Hancock, Bill Stewart, Ornette Coleman, Brad Mehldau, Joni Mitchell a další.

Loni Metheny přišel se sólo novinkou What is It All About, kterou nahrál sám s akustickou kytarou a vzpomíná na ní na písně svého dětství.

Koncert je uváděn v rámci festivalu Jazzfestbrno. Podrobné informace jsou k dispozici na www.patmetheny.cz a www.jazzfestbrno.cz. Ceny vstupenek začínají na 540 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám