Hlavní obsah

Začíná Knihománie, svátek knihy

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výzva UNESCO vyhlásit svátkem literatury 23. duben, kdy v roce 1616 zemřeli Shakespeare a Cervantes, přimělo patnáct nakladatelů vyhlásit od 21. dubna až 13. května Knihománii.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Knihománie myslí i na děti.

Článek

Důvodem je skutečnost, že se v ten den v roce 1908 narodil Egon Hostovský i že v roce 1936 vyšel Máchův Máj. Ve spolupráci s téměř třemi stovkami knihkupců se ke čtenářům dostanou novinky i literární šperky.

Patří k nim překlad tří děl velkého Angličana Romeo a Julie, Hamlet i Othello od Jiřího Joska. Na setkání s novináři představil svou knihu povídek Mezinárodní polibky Ivan Kraus, který ověnčen titulem nejčtenějšího humoristické autora zalitoval, že se humor z našeho života začíná vytrácet.

Vyjdou detektivky Adlera Olsena z Dánska, Arnaldura Indriðasona z Islandu i švédské dvojice Roslund & Helström, nechybí ani nová Agatha Christie. V nabídce jsou rovněž Joy Fieldingová, Chuck Palahniuk i Raymond Khoury.

Knihománie myslí i na děti, pro které je připraveno souborné vydání komiksových dobrodružství o galských hrdinech Asterix I - IV nebo Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky od Jiřího Žáčka s ilustracemi Adolfa Borna.

Reklama

Výběr článků

Načítám