Hlavní obsah

Nová DVD: Všichni prezidentovi muži, Pomáda, L.A. přísně tajné a Vendeta

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V edici největší filmové klenoty vycházejí Všichni prezidentovi muži i Pomáda. Adaptace románu Jamese Ellroye L.A. přísně tajné je podle dobové recenze „napínavý příběh policejní korupce a hollywoodského pozlátka“. A Vendeta s Ondřejem Vetchým v hlavní roli je drama jedné krvavé pomsty.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Všichni prezidentovi muži

Nová DVD

Aféru Watergate, která stála amerického prezidenta Noxona úřad, dotáhli do konce dva Washingtonští reportéři Bob Woodward (Robert Redford) a Carl Bernstein (Dustin Hoffman). Ani tváří v tvář pochybnostem, odmítání a zastrašování se nevzdali. Film, který podle jejich knihy natočil Alan J. Pakula, získal v roce 1976 čtyři Oscary: Za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli (Jason Robards), adaptovaný scénář, výpravu a zvuk.

Všichni prezidentovi muži, USA 1976, 133 min., režie: Alan J. Pakula, hrají: Dustin Hoffman, Robert Redford, Jack Warden, Martin Balsam, Hal Holbrook, Jason Robards, a další.

Pomáda

Nová DVD

Danny Zucco, žák posledního ročníku střední školy Rydell, se po prázdninách opět setkává se svými kamarády. Ohromí je líčením svého milostného dobrodružství u moře. Mezi dívkami se objevuje nová žákyně Sandy. I ona se pochlubí svým prázdninovým setkáním s fantastickým chlapcem, s nímž prožila krásný milostný příběh. Když se "letní milenci" náhle setkají na Rydellu tváří v tvář, téměř ztratí dech. Jenomže láska v novém prostředí školy a spousty kamarádů má úplně jiná pravidla než na osamělé mořské pláži...

Pomáda, USA 1978, 110 min., režie: Randal Kleiser, hrají: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jeff Conaway, Eve Ardenová, Joan Blondellová, Edd Byrnes, Sid Caesar a další.

L.A. přísně tajné

Nová DVD

Tři policisté, luxusní prostitutka, tajemný milionář, bulvární novinář a vrchní detektiv jsou hlavními pilíři zápletky plné tajemství, ctižádosti, vášní – také a humoru. Film získal v roce 1997 Oscara za nejlepší adaptovaný scénář a Kim Basingerová stejné ocenění za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli.

L.A. přísně tajné, USA 1997, 133 min., režie: Curtis Hanson, hrají: Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, James Cromwell, Kim Basingerová, Danny DeVito, David Strathairn, Ron Rifkin a další.

Vendeta

Nová DVD

Na opuštěné mýtině najde lesní správce ležet bezvládné tělo muže. Podaří se mu ho vzkřísit, muž si ale nic nepamatuje. Neví, jak se do lesa dostal, ani proč je celý od krve. To jsme již ale skoro před koncem filmu, jehož hlavní postava, onen bezvládný muž, je hnán touhou po krvavé pomstě za to, co mladiství zločinci provedli jeho čtrnáctileté dceři. Kromě toho jsou ve hře čtyři milióny korun, dva uplacení policajti a trojice mladíků, která by rozhodně neměla mít čisté svědomí.

Vendeta ČR  2011, 90 min., režie: Miroslav Ondruš, hrají: Ondřej Vetchý, Oldřich Kaiser, Igor Chmela, Marek Taclík, Lucie Šteflová, Ondřej Havel, Václav Vostárek, Václav Neužil ml., Leoš Noha a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám