Hlavní obsah

Koho mají lidé rádi v televizi? Jména se dozvíme v sobotu večer

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako každý rok touto dobou se i letos v živém přenosu z pražského Divadla na Vinohradech, který vysílá Česká televize od 20.00 hodin, dozvíme, koho mají diváci rádi na televizní obrazovce. Divácká anketa Tý Tý vstoupila již do 21. ročníku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Z osobností TV publicistiky jsou nominováni např. Václav Moravec či Nora Fridrichová.

Článek

Večer nebude tentokrát kvůli nemoci moderovat osvědčený a uznávaný Karel Šíp, ale dvojice hereček a prý velkých kamarádek Jirka Čvančarová a Tereza Kostková. Scénář jim psala Barbora Suchařípová, která je mimo jiné podepsána pod scénáři pro přenosy taneční StarDance.

Diváci svými hlasy rozhodnou, kdo je osobností TV zpravodajství, publicistiky, zábavy, kdo je pro ně oblíbeným sportovním moderátorem, hercem, herečkou, zpěvákem, zpěvačkou, jaký je jejich oblíbený pořad a seriál roku. V průběhu večera mohou diváci hlasovat o jméně objevu roku. Dozvíme se také, kdo je absolutním vítězem a která televizní osobnost letos vstoupí do čestné Dvorany slávy.

Moravec, Fridrichová i Klíma 

Česká televize má letos, pokud jde o počet nominací, vyrovnané šance s Novou. Z osobností TV publicistiky jsou nominováni Nora Fridrichová a Václav Moravec z ČT, Josef Klíma a Janek Kroupa z Primy Family a Miroslav Vaňura z Novy. Z osobností televizní zábavy nejvíce zaujali Miroslav Donutil, Marek Eben a Karel Šíp z ČT a Jan Kraus a Ondřej Sokol z Primy Family.

Mezi nominované herce veřejnoprávní televize patří Miroslav Donutil, Svatopluk Skopal a Roman Vojtek, Novu zastupují Rudolf Hrušínský s Petrem Rychlým. Šanci získal titul nejoblíbenější herečky mají Zlata Adamovská, Hana Maciuchová a Dana Morávková z Novy a Veronika Freimanová se Simonou Stašovou z ČT.

V kategorii pořad roku nominovala Prima Family trojici Partička, Prostřeno a Soukromá dramata. Mezi nominované patří rovněž Šípova talkshow Všechnopárty na ČT a Televizní noviny Novy.

Reklama

Výběr článků

Načítám