Hlavní obsah

Bryan Adams přijede v červenci na Benátskou noc

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadský pop-rockový zpěvák Bryan Adams zavítá 27. 7. na festival Benátská noc ve Vesci. Hvězda osmdesátých a devadesátých let u nás vystupuje poměrně často a má tu silnou základnu fanoušků a především fanynek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bryan Adams

Článek

Kanaďan Adams, který začal být známý v osmdesátých letech a na vrchol se dostal začátkem deváté dekády, má na kontě hity jako Somebody, Everything I Do (I Do It For You), Summer of 69, 18 till I Die či Run To You. Ve své tvorbě již třicet let umně balancuje mezi komerčním popem a rockem. Podařilo se mu prodat milióny desek a dodnes vyprodává největší haly.

Dvacátý ročník hudebního festivalu Benátská noc (od 27. do 29. července) se přestěhoval na nové místo, do areálu ve Vesci, který byl dějištěm Světového poháru v běhu a mistrovství světa v klasickém lyžování.

Program je směsí metalu, rocku a popu většinou české provenience. Vystoupí obvyklé české festivalové skupiny a interpreti jako Anna K& band, Aleš Brichta, Arakain, Blue Effect, Děda Mládek Illegal band, Horkýže Slíže, Gang-ala-basta, Chinaski, Jiří Schmitzer, Kamil Střihavka, Krausberry, Marsyas, MIG 21, Merlin, Mňága a Žďorp, No Name, Oceán, Petr Kolář, Support Lesbiens a Tomáš Klus. Za české headlinery považují pořadatelé Jarka Nohavicu, Kabát a Daniela Landu.

Za zahraničních jmen přijedou ještě němečtí metaloví Gamma Ray, finská rocková kapela Sunrise Avenue a v neposlední řadě Emir Kusturica s kapelou The No Smoking Orchestra.

Vstupenky se dají koupit na celý festival i na jednotlivé dny v předprodeji v síti Ticketportal a Ticket Art.

Reklama

Výběr článků

Načítám