Hlavní obsah

Do Česka míří pop-operní kvartet Il Divo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvartet Il Divo se 13. září v pražské O2 Aréně poprvé představí českému publiku. Zpívá mix z popu a opery, hity Franka Sinatry, Toni Braxtonové či Barbry Streisandové.

Foto: Sony Music

Il Divo

Článek

Il Divo jsou dílem hudebního manažera a producenta Simona Cowella, známého jako nelítostného porotce ze soutěže American Idol (u nás Superstar). Jeho záměrem bylo sestavit čtveřici z mladých a dobře vypadajících operních pěvců, kteří by přitáhli davy.

Výsledkem je skupina, kterou tvoří španělský barytonista Carlos Marín, americký tenorista David Miller, švýcarský tenorista Urs Bühler a francouzský popový zpěvák Sébastien Izambard.

Jeho koncept brzy přinesl komerční úspěch. V roce 2004 Il Divo vydávají eponymní debut a hned se dostali na první místo albových hitparád ve 13 zemích. O rok později následovalo album Ancora, které se rovněž skvěle prodávalo a v podobném stylu pokračovali i na CD Siempre, The Promise a zatím posledním Wicked Game. Celkem za osm let existence prodali 26 miliónů kusů alb.

Vstupenky se budou prodávat od středy 4. 4. od 01:15 hodin na terminálech Sazky, v 9:00 zpřístupní rezervace na internetu. Všechny vstupenky budou určeny k sezení a budou se pohybovat v rozmezí od 1090 – 1990 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám